Τροχοβίλες και τροχόσπιτα: Έχουν διαφορές;

Οι τροχοβίλες και τα τροχόσπιτα, εξ ακοής τουλάχιστον, φαίνεται να μοιάζουν, καθώς υπάρχει ένας κοινός “τροχός” που τις κάνει να ηχούν παρόμοια. Αυτό το πρώτο συνθετικό των λέξεών τους, είναι και το σημείο που δημιουργεί το μπέρδεμα σε κάποιον που δεν είναι γνώστης του αντικειμένου, αλλά ακούει περί τροχοβίλας και περί τροχόσπιτου για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως τροχοβίλες και τροχόσπιτα είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, όμως όχι, δεν είναι. Οι τροχοβίλες έχουν κάποια κοινά με τα τροχόσπιτα, όμως έχουν και πολλές τρανταχτές μεταξύ τους διαφορές.

 

Τροχοβίλες και τροχόσπιτα: σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν

 

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

Τόσο οι τροχοβίλες https://www.trohovilla.gr/ όσο και τα τροχόσπιτα είναι οικήματα προκατασκευασμένα, έτοιμα για να κατοικηθούν. Είναι σπίτια έτοιμα που στατιστικά τουλάχιστον και ειδικώς όσον αφορά στην ελληνική πραγματικότητα, γίνονται κατά κύριο λόγο εξοχικές κατοικίες – γίνονται ένα δεύτερο σπίτι. Κατασκευαστικά μιλώντας, παρατηρούμε πως και οι τροχοβίλες και τα τροχόσπιτα διαθέτουν τροχούς και κοτσαδόρους.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ

  1. Τόσο οι τροχοβίλες όσο και τα τροχόσπιτα προσφέρουν στον ιδιοκτήτη τους ένα “νοικοκυριό” έτοιμο για να το ζήσει, απαλλάσσοντάς τον από πολλά έξοδα και σπατάλες χρόνου. Όμως, ενώ το τροχόσπιτο παρέχει τα στοιχειώδη και απαιτεί ενισχύσεις (πχστο νερό), η τροχοβίλα παρέχει τα πάντα, δίχως να χρειάζεται κάτι επιπλέον από σένα. Η τροχοβίλα είναι πραγματικά ένα άρτιο σπίτι με δεδομένη και έτοιμη κάθε παροχή που θα χρειαστείς. Έχει υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και έτοιμα δωμάτια με όσα έπιπλα απαιτούνται, ώστε να ζήσεις άνετα, δίχως εκπτώσεις στην ποιότητα.

 

  1. Η τροχοβίλα είναι ένα τόσο υψηλής αισθητικής οίκημα, διακοσμημένο με απόλυτο γούστο και σύγχρονη αισθητική, που δικαιολογεί 100% τη λέξη “βίλα” που κρύβεται μέσα της.Η τροχοβίλα υπερέχει αισθητικά του τροχόσπιτου, αλλά υπερέχει και στην ποιότητα. Υπερέχει στην πολυτέλεια, στο στήσιμο, στις

ανέσεις, στη διακόσμηση, στην κατασκευή, αλλά και στη διάσταση. Στο φάρδος, για την ακρίβεια. Στην ουσία μια τροχοβίλα είναι ένα μεγάλο τροχόσπιτο που σε πλάτος, μπορεί να φτάσει τα 3 ή και τα 4 μέτρα, ενώ το τροχόσπιτο φτάνει μέχρι τα 2,40 μέτρα.

 

  1. Μια μεγάλη, ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις τροχοβίλες και τα τροχόσπιτα είναι αυτή που αφορά στην μετακίνησή τους:

–        Τα τροχόσπιτα έχουν τη δυνατότητα να ρυμουλκηθούν σε δημόσιο δρόμο με ένα αυτοκίνητο ιδιωτικό, ώστε να φτάσουν στον εκάστοτε προορισμό τους.

 

–        Οι τροχοβίλες έχουν τη δυνατότητα να ρυμουλκηθούν μονάχα εντός του οικοπέδου του πελάτη και όχι σε δημόσιο δρόμο – σε δημόσιο δρόμο επιτρέπεται να μετακινηθούν αυστηρά, μόνον με ειδικές νταλίκες και γερανό.

 

Την επόμενη φορά που θα ακούσεις περί τροχοβίλας και τροχόσπιτου θα ξέρεις πως δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, έτσι δεν είναι; Θα ξέρεις και θα μπορείς να μιλάς με επιχειρήματα!