Τουρισμός για όλους 2022 – 23: Ποια τα καταλύματα

Ο τουρισμός για όλους ήρθε και δίνει δωρεάν διακοπές σε όσους ήταν τυχεροί στην κλήρωση

Τουρισμός για όλους 2022 με νέα μορφή και δομή δίνει χρήματα και έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό για την περίοδο 2022-2025.

Τον Ιούλιο βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και μετά από μερικές μέρες ακολούθησαν τα οριστικά.

Στη σελίδα vouchers.gov.gr/tourism4all μπορείτε να δείτε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς που κέρδισαν ένα από τα 150αρια για διακοπές φέτος μέσα από το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους.

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν voucher ύψους 150 ευρώ ο καθένας, για να κάνουν διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς περιορισμούς είναι τα καταλύματα. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του επιταγής.

Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ. Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Τουρισμός για όλους 2022 - 23, καταλύματα
Τουρισμός για όλους 2022 – 23, καταλύματα

Το τουρισμός για όλους voucher είναι σαν το Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή – χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα ενώ τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Η κλήρωση έγινε την Δευτέρα (25.07.2022) και πλέον στο vouchers.gov.gr/tourism4all ανέβηκε ο οριστικός πίνακας των δικαιούχων του voucher των 150 ευρώ.

Δείτε εδώ τον οριστικό πίνακα με τους δικαιούχους.(https://vouchers.gov.gr/sites/default/files/2022-07/oristikos-pinakas-dikaioyhon.xlsx)

Οι τυχεροί της κλήρωσης του «Τουρισμός για όλους» λαμβάνουν και e-mail για το πότε θα πάρουν τις άυλες κάρτες τους. Η επόμενη κλήρωση θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης μίλησε ζωντανά στην εκπομπή alpha τώρα: