Τουρισμός για όλους 2022: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ο τουρισμός για όλους έρχεται που δίνει δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους

Αυτό το νέο πρόγραμμα ονομάζεται τουρισμός για όλους 2022, και θα είναι νέας μορφής και δομής πρόγραμμα. Θα δώσει χρήματα και έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό για την περίοδο 2022-2025.




Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν voucher ύψους 150 ευρώ ο καθένας, για να κάνουν διακοπές.

Τουρισμός για όλους 2022-αποτελέσματα
Τουρισμός για όλους 2022: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Το τουρισμός για όλους voucher θα είναι σαν το Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή – χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Πέρσι η διαδικασία ελέγχου κράτησε μέχρι τα τέλη Ιουλίου και αργότερα ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελε΄σματα.

Τα προσωρινά αποτελέσματα και οι ημερομηνίες δυνατότητας υποβολής ένστασης ανακοινώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού είχε δώσει παράταση στο πρόγραμμα έως 12/7.

Στα ίδια χρονικά πλαίσια έγινε και για φέτος. Έγινε η κλήρωση και μέχρι την Τετάρτη (27/7) θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2022. Μάλιστα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.

1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα ενώ τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Με τη συμπλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Δυνητικών Δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται: ο Κωδικός Αριθμός Αίτησης της αίτησης συμμετοχής τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ. Στη συνέχεια θα εκδοθεί ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων.