Ενημέρωση δημοτών σχετικά με το Γ.Ν.Κύμης

Αγαπητοί συνδημότες,

Τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει ένα τεράστιο θέμα σχετικά με την υποβάθμιση του Γ.Ν.Κύμης. Το θέμα ήρθε και ως έκτακτο στο δημοτικό συμβούλιο όπου τοποθετηθήκαν τόσο σύσσωμα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι ιατροί όσο και οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος δεν είναι η εποπτεύουσα αρχή του Νοσοκομείου δεδομένου ότι ανήκει στην αρμοδιότητα της 5ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, συνεπώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αναγκάζομαι με αυτή την επιστολή μου έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση, απευθυνόμενος σε εσάς να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους δεν παρευρέθηκα στην συγκέντρωση που έγινε από τον σύλλογο εργαζομένων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης με θέμα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης.

Εκ του αποτελέσματος η συγκέντρωση είχε κομματικό χαρακτήρα δεδομένου του ότι έκτος:

1. Δεν κλιθήκαμε επίσημα σαν δήμος από τους διοργανωτές αν και η άποψη του δήμου είχε εκφραστεί στο ΔΣ που είχε προηγηθεί.

2. Δεν κλήθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να απολογηθούν ή ακόμα να εκφράσουν τις απόψεις τους, είτε να μεταφέρουν το πρόβλημα.

3. Συνεπώς η συγκέντρωση είχε στενό κομματικό χαρακτήρα, όχι για να συζητήσει και να λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα αλλά για να κάνει αντιπολίτευση.

4. Τέτοιες συγκεντρώσεις όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν δεν έχουν αποτέλεσμα, θυμίζω το 2012 όταν αποφασίστηκε η ένταξη του Γ.Ν.Κύμης και Καρύστου υπό τη διεύθυνση του Γ.Ν.Χαλκίδας. Επίσης το 2013 έγινε ανάλογη συγκέντρωση του ιδίου συλλόγου με την συμμέτοχη της τότε δημοτικής αρχής(20/12/2013) και όμως ο σχεδιασμός δεν πετυχε και τότε ήρθε η ουσιαστική υποβάθμιση του νοσοκομείου Κύμης καθώς από ανεξάρτητο εντάθηκε στο Γ.Ν.Χαλκίδας.

Κλείνοντας επισημαίνω ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση και το ψευδεπίγραφο θέμα «Υποβάθμιση Νοσοκομείου Κύμης» ξεκίνησε με αφορμή τη μετακίνηση των αγροτικών ιατρών για την ενίσχυση του πολυδυνάμου ιατρείου Σκύρου, γεγονός που συμβαίνει πάντα τα τελευταία χρόνια κατά την θερινή περίοδο.

Σας τονίζω και σας ενημερώνω πως έχουν προκηρυχθεί για το Γ.Ν.Κύμης:

1. ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1)Εσωτερικής Παθολογίας (1 θέση επιμελητή Β) 2) Ορθοπεδική και Τραυματολογία (1 θέση Διευθυντή) 3) Ακτινολογίας (1 θέση Διευθυντή) 2. ΜΟΝΙΜΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1)ΤΕ Νοσηλευτικής (1 θέση) 2)ΤΕ Ραδιολογίας/Ακτινολογίας (1 θέση) 3)ΤΕ Μηχανικών Τεχνολόγων Ιατρικών Οργάνων (1 θέση) 3. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Επικουρικό Ιατρικό Προσωπικό βάσει ΦΕΚ 55/Α’ /20.03.20 (COVID 19) Εγκεκριμένες θέσεις προς πλήρωση μία (1 θέση) παιδιατρικής (Δεν υπάρχει υποψήφιος αυτή τη στιγμή) 4. ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(ΙΔΟΧ) Προσελήφθησαν ήδη 12 άτομα για τις ακόλουθες θέσεις -ΔΕ Νοσηλευτικής (8 θέσεις) -ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων (1 θέση) -ΤΕ Ραδιολογίας /Ακτινολογίας (1 θέση) -ΠΕ Διοικητικού –Λογιστικού (1 θέση) -Δ.Ε Βοηθός Φαρμακείου (1 θέση) Και αναμένεται εντός των ημερών η πρόσληψη ενός ατόμου Δ.Ε Νοσηλευτικής, καθώς δεν αποδέχθηκε τη θέση ο πρώτος προσληφθείς.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την 5 ΥΠΕ από τις 04/09/2020 και όπως όφειλα πριν την συγκέντρωση ενημέρωσα σε συνάντηση που είχα στο Δημαρχείο Κύμης τον πρόεδρο των εργαζομένων κύριο Θεοτόκη όπως ενημερώθηκε και για τις ενέργειες μου για την στελέχωση νέων μηχανημάτων της μονάδας νεφρού από το Γ.Ν.Χαλκίδας στο Γ.Ν.Κύμης.

Συνεπώς με όλα τα παραπάνω δεν προκύπτει καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης αλλά αντιθέτως τη στελέχωση και αναβάθμιση του.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

(Δ.Ε.ΚΥΜΗΣ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Χαλκίδα: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν οικόπεδο για να μην φάνε πρόστιμο;

Χαλκίδα: Αυτή την τσούχτρα δεν την έχετε ξαναδεί

Ψαχνά: Η πιο ψηλή ελληνική σημαία στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις