Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Πώς θα γίνεις πετυχημένος streamer

Τα νέα δεδομένα της εποχής, έφεραν νέες επιθυμίες. Η αγάπη των νέων για παιχνίδια ήταν πάντοτε δεδομένη, όμως πλέον είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι μία καριέρα στο διαδίκτυο θα ήταν προτιμότερη από το να παίζουν απλώς το αγαπημένο τους παιχνίδι σε μία streaming πλατφόρμα. Κι όταν λέμε «streaming πλατφόρμα», στην ουσία μόνο ένα όνομα έρχεται πρώτο στο μυαλό: το Twitch!

Το μέρος όπου οι κορυφαίοι streamers του κόσμου μαζεύονται όταν θέλουν να μεταδώσουν το περιεχόμενό τους είναι και το μέρος όπου οποιοσδήποτε θέλει να ανοίξει τα φτερά του προς νέους ορίζοντες πρέπει να βρεθεί. Σε κάθε περίπτωση, μάλιστα, το περιεχόμενο δεν είναι περιοριστικό!

Ο δρόμος προς την κορυφή είναι δύσβατος, αλλά χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει τη θέση τους μέσα στην πλατφόρμα του Twitch και έχουν γίνει πετυχημένοι με την πάροδο του χρόνου. Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα: παίκτες των video games όπως ο Τζάριντ Λαζάρ (γνωστός ως summit1g) και ο Τομ Κασέλ (διάσημος ως Syndicate), ή ο επαγγελματίας των παιχνιδιών με τράπουλα Άρλι Σαμπάν και ο πρώην αθλητής Ζερόμ-Μαξ Χόλογουεϊ ξεκίνησαν από το τίποτα για να γίνουν κορυφαίοι στο είδος τους.

Σκεφτείτε αυτό: ο Χόλογουεϊ, παλιός πρωταθλητής κατηγορίας φτερού στις μικτές πολεμικές τέχνες, δεν περιορίζεται στο σύνηθες περιεχόμενο που προσφέρει το Twitch, όπως για παράδειγμα είναι τα video games. Ρίχνει περισσότερο βάρος στα vlogs και στα βίντεο μαγειρικής! Είναι προφανές, λοιπόν, ότι καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο και η ερώτηση γίνεται πιο απλή: γιατί όχι κι εσύ;

Ποιος ο λόγος να μην δοκιμάσεις μία πορεία που μεσοπρόθεσμα μπορεί να σε κάνει δημοφιλή μεταξύ εκατομμυρίων ανθρώπων και να σε βοηθήσει ακόμη και οικονομικά, με ένα εισόδημα που δεν είναι διόλου αμελητέο; Όλα αυτά τη στιγμή που ήδη κάνεις αυτό που αγαπάς και σου αρέσει. Ο ανταγωνισμός είναι, βέβαια σκληρός και πρέπει να δουλέψει πολύ όποιος θέλει να διακριθεί, όμως αυτός είναι κανόνας σε οποιοδήποτε επάγγελμα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα tips που θα σε βοηθήσουν να βρεθείς συντομότερα στην κορυφή της λίστας των πιο αγαπημένων χρηστών του Twitch; Όλοι συμφωνούν ότι ο αριθμός-κλειδί είναι το «7». Όσα και τα στοιχεία που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις: Στόχος, Προγραμματισμός, Αξία περιεχομένου, Υπομονή, Βάση ακολούθων, Επιλογές, Διαχείριση χρόνου. Ας τα δούμε όμως ένα-ένα…

Είναι ξεκάθαρο ότι για αρχή πρέπει να υπάρχει στόχος. Τι σημαίνει «επιτυχία» για όποιον προσπαθεί να γίνει πετυχημένος streamer; Όσο πιο ψηλά ο πήχης, τόσο δυσκολότερο το έργο. Αυτό όμως δεν είναι το δυσκολότερο, όσο το γεγονός ότι πρέπει να ξέρει τι ζητάει: έσοδα ή διασημότητα; Συνεργασίες ή μακροχρόνια ανέλιξη; Όταν συγκεκριμενοποιηθεί ο στόχος, ακολουθεί το επόμενο βήμα.

Αυτό είναι ο προγραμματισμός. Ο χρήστης πρέπει να αποφασίσει τι είδους περιεχόμενο θα προσφέρει. Οφείλει να γνωρίζει τα δυνατά του σημεία, να συσχετιστεί εντός της πλατφόρμας με άλλους χρήστες που θα τον βοηθήσουν στην πορεία με την παρουσία τους στο κανάλι του και κυρίως να συστηθεί στο κοινό με ένα τρόπο που θα είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους. Κοινώς, πρέπει να ξεχωρίσει.

Εφόσον γίνει αυτό το βήμα, ακολουθεί η αξία του περιεχομένου. Ήδη θα έχει αποφασίσει τι είναι αυτό που θα μεταδίδει, αλλά πρέπει να σκεφτεί πώς θα το κάνει να είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρακολουθήσει κάποιος τις προσπάθειες ενός αγνώστου, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες εγνωσμένης αξίας streamers που έχουν ήδη καθιερωθεί. Συνεπώς, το περιεχόμενο πρέπει να είναι διαφορετικό ή να εμπεριέχει τόσο μεγάλη αξία από πλευράς ικανότητας, που να ξεχωρίζει.

Η υπομονή είναι θεμελιώδης παράγοντας για όποιον θέλει να ενασχοληθεί με το streaming, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να έρθουν αποτελέσματα μέσα σε μία νύχτα. Αντίθετα, πρέπει να κτίσει μία βάση followers που θα είναι πραγματική, θα παρακολουθεί τακτικά τις μεταδόσεις και θα μπορεί να συμπεριφέρεται σαν μία πραγματική παρέα.

Τα δύο τελευταία βήματα αλληλοσυνδέονται, καθώς οι επιλογές του νέου χρήστη σχετικά με πώς θα προσφέρει το περιεχόμενό του (ελεύθερα ή συνδρομητικά, με επιθετική προσέγγιση ή μέσω μάρκετινγκ και social media) έχει απόλυτη σχέση με την αρχή του παιχνιδιού: τη διασκέδαση. Κι έτσι, φτάνει κανείς στο τελευταίο βήμα που απαιτεί σωστή διαχείριση χρόνου. Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται 24 ώρες μπροστά στον υπολογιστή, μέρα-νύχτα, σε γιορτές και αργίες, γι’ αυτό μια φυσιολογική ισορροπία πραγματικής ζωής και διασκέδασης είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.