Το σπάνιο πλάσμα που ήταν μέσα στη θάλασσα στη Χαλκίδα! [Φωτογραφία]

Ένα σπάνιο πλάσμα που ανέμελο ήταν μέσα στη θάλασσα στη Χαλκίδα.

Ήταν μέσα στα νερά και ατένιζε τα νερά του Ευβοϊκού. Ένα σπάνιο πλάσμα που την φωτογραφία του μας έστειλε μια αναγνώστρια μας.

“Περπατούσα παραλιακά στη Χαλκίδα και είδα αυτό το υπέροχο πλάσμα να κάθεται στο νερό. Δεν ήξερα τι είδος ήταν. Μου έκανε εντύπωση που κάθονταν αγέρωχο. Δίπλα του πετούσαν γλάροι που προσπαθούσαν να πιάσουν ψάρια. Αυτό ήταν ακίνητο.” μας είπε.

Και πρόσθεσε: “Με το τηλέφωνο μου αποθανάτισα την στιγμή. Λίγα λεπτά αργότερα, πήγα στον σύζυγο μου και του έδειξα την φωτογραφία. Ούτε ο ίδιος μπορούσε να καταλήξει στο είδος αυτού του σπάνιου πλάσματος που είδαν μπροστά μου”.

Αυτό του πουλί είχε πολύ μακριά πόδια και ράμφος που το βοηθά πολύ αφού ζει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε περιοχές με ρηχά νερά.

Συνήθως συχνάζει κοντά σε ποτάμια, λίμνες, έλη, δέλτα, θάλασσα, σε υγρά λιβάδια και υγρές καλλιέργειες.

Είναι όλα σαρκοφάγο και του αρέσει να τρώει ψάρια έντομα και μικρά ερπετά. Αυτό το σπάνιο πλάσμα, το έχουμε συναντήσει και σε άλλα μέρη της Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα το είχαμε συναντήσει και στην Κάρυστο. Ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Βερούχη το είχε συλλάβει κοντά του. Είναι μια καταπληκτική φωτογραφία που το βλέπουμε σαν να είναι δίπλα μας.

Ένα πλάσμα με έναν πολύ μακρύ λαιμό. Το ράμφος του ήταν μαύρο, λεπτό και πολύ μυτερό. Το χρώμα του άσπρο και είχε μαύρα λεπτά πόδια.

Στην παρακάτω φωτογραφία δεν καταφέραμε να το διακρίνουμε καθαρά αλλά σίγουρα πιστεύουμε ότι λύσαμε την απορία της αναγνώστριας μας.

Στη Χαλκίδα ένα σπάνιο πλάσμα έκανε την εμφάνιση και έκανε τους κατοίκους να το κοιτούν με θαυμασμό. Το χρώμα του είναι άσπρο και αν καταλάβει ότι έχει θαυμαστές, ανοίγει τα φτερά του και εξαφανίζεται στον ουρανό.