Ένα σπάνιο πλάσμα στην Κάρυστο δίπλα σε ένα ποτάμι [Φωτογραφία]

Μάλιστα το πλάσμα αυτό είχε λεπτά πόδια, μεγάλο λαιμό και λεπτό σώμα.

Στην Κάρυστο ένα σπάνιο πλάσμα έκανε την εμφάνιση και έκανε τους ντόπιους να το κοιτούν με θαυμασμό. Το χρώμα του είναι άσπρο και αν καταλάβει ότι έχει θαυμαστές, ανοίγει τα φτερά του και εξαφανίζεται στον ουρανό.

Ένα πλάσμα με έναν πολύ μακρύ λαιμό. Το ράμφος του ήταν μαύρο, λεπτό και πολύ μυτερό. Το χρώμα του άσπρο και είχε μαύρα λεπτά πόδια.

Ένας ερωδιός εμφανίστηκε και ήταν ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Καρύστου. Αυτή την μαγική στιγμή την συνέλαβε ο Δημήτρης Βερούχης με το φωτογραφικό του φακό που αποτυπώνει την ομορφιά της φύσης σε μία φωτογραφία.

Για όσους δεν έχουν πάει στην Κάρυστο, να σας πούμε ότι είναι μία μαγική περιοχή που θυμίζει νησί και δεν είναι μακρυά από τη Χαλκίδα. Είναι μια περιοχή στη Νότια Εύβοια καταπληκτική τόσο τον χειμώνα όσο και καλοκαίρι. Η Κάρυστος βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακρυά από τη Χαλκίδα και αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί κανείς.

Εκεί λοιπόν στον μαγικό αυτό τόπο όταν ο καιρός στην Κάρυστο ήταν καλός, ο ερωδιός έκανε την εμφάνιση του δίπλα στο ποτάμι. Του αρέσει να είναι σε περιοχές με ρηχά νερά. Μπαίνει μέσα στο ποτάμι και με το ράμφος του να βρίσκει το θήραμα του.

Το πτηνό αυτό, βρίσκουμε κοντά σε ποτάμια, λίμνες, έλη, δέλτα, θάλασσα, σε υγρά λιβάδια και υγρές καλλιέργειες. Είναι σαρκοφάγο και τρέφεται κυρίως με ψάρια ενώ όταν κυνηγά χρησιμοποιεί την πολύ καλή του όραση και γρήγορη κίνηση του λαιμού του.

Το σπάνιο πλάσμα, απαθανάτισε ο Δημήτρης Βερούχης. Είναι η στιγμή που κοιτά στο ποτάμι το θήραμα του.