Πώς στέλνω SMS στο 13033

Σύμφωνα με την οδηγία που έχει σταλεί από την Κυβέρνηση, αν χρειαστεί να βγούμε από το σπίτι, είναι απαραίτητο να στείλουμε SMS στο 13033.

Το μήνυμα της αποστολής αλλά και της λήψης είναι δωρεάν και η αποστολή του δεν επηρεάζεται από τις Φραγές των μηνυμάτων ΥΠΠ, που ενδεχομένως έχετε ενεργοποιήσει, οπότε τα μηνύματα αποστέλλονται και λαμβάνονται κανονικά.

Πώς στέλνουμε δωρεάν μήνυμα στο 13033

Αρχικά, πληκτρολογούμε στο πεδίο «Προς», τον αριθμό 13033 και στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα στοιχεία που χρειάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Δηλαδή πληκτρολογούμε αριθμό με το είδος της μετακίνησης, αφήνουμε κενό και μετά πληκτρολογούμε το ονοματεπώνυμό μας και τη διεύθυνσή μας.
Ο αριθμός που θα συμπληρώσουμε πριν από τα στοιχεία μας αντιστοιχεί σε μια αιτιολογία μετακίνησης:
για μετάβαση σε φαρμακείο ή γιατρό
για μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών
για μετάβαση στην τράπεζα,
για κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
για μετάβαση σε τελετή και
για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.
Επιλέγουμε Αποστολή και μόλις εμφανιστεί το προειδοποιητικό μήνυμα, μπορούμε να επιλέξουμε Απομνημόνευση της Επιλογής μου και στη συνέχεια Να επιτρέπεται Πάντα, ώστε το μήνυμα εφεξής να φεύγει χωρίς να εμφανίζεται η παραπάνω προειδοποίηση.
Εφόσον στείλουμε το μήνυμα με τα σωστά στοιχεία, λαμβάνουμε μετά από λίγο το μήνυμα επιβεβαίωσης, δηλαδή ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ αριθμό, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.