Σεισμός στην Εύβοια: Νύχτα αγωνίας στα Ψαχνά [Φωτορεπορτάζ]

Οδοιπορικό του evianews και του Γιώργου Κουτσελίνη στα Ψαχνά - Τι λένε οι κάτοικοι.
Σεισμός στην Εύβοια: Οδοιπορικό του evianews και του Γιώργου Κουτσελίνη στα Ψαχνά – Τι λένε οι κάτοικοι.

Συνεχείς είναι οι μετασεισμοί αλλά ελάχιστοι πάνω από 3 Ρίχτερ μετά τον σεισμό στην Εύβοια. Δεν είναι βέβαιοι οι σεισμολόγοι πως τα 4,9 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και επισημαίνουν ότι η περιοχή δεν δίνει μεγάλους σεισμούς.

Δεκάδες είναι οι μετασεισμοί έπειτα από τη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Ψαχνά. Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους, με τους επιστήμονες να παραμένουν σε επιφυλακή για την εξέλιξη του φαινομένου.

Σε κάθε περίπτωση, οι σεισμολόγοι συστήνουν στους κατοίκους στα Ψαχνά και στις γύρω περιοχές να είναι προσεκτικοί. Σε επιφυλακή είναι και οι αρχές για κάθε ενδεχόμενο.

Το ευτύχημα είναι ότι από τον σεισμό στην Εύβοια, δεν υπήρξαν θύματα. Πολυκατοικίες, σπίτια, εργοστάσια και γραφεία επιχειρήσεων άντεξαν και δίχως να προκληθεί πανικός, οι πολίτες και οι αρχές ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των γεγονότων.

Οι ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια, σε παλιά κτίρια, ωστόσο, δεν ήταν λίγες. Ο φακός της μηχανής κατέγραψε διάφορα σημεία στα Ψαχνά που σημειώθηκαν καταρρεύσεις. Το evianews και ο Γιώργος Κουτσελίνης συγκέντρωσε ενδεικτικές εικόνες, σε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ της 28ης Δεκεμβρίου 2022.

Σεισμός στην Εύβοια: Οδοιπορικό του evianews και του Γιώργου Κουτσελίνη στα Ψαχνά - Τι λένε οι κάτοικοι.
Σεισμός στην Εύβοια: Οδοιπορικό του evianews και του Γιώργου Κουτσελίνη στα Ψαχνά – Τι λένε οι κάτοικοι.