Κορονοϊός: Αυτό πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι στα Ψαχνά μεθαύριο!

Την Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία οι κάτοικοι στα Ψαχνά να δουν αν έχουν κορονοϊό!

Στη διενέργεια πολλών δωρεάν rapid test για κορωνοϊό προχωρά ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και με στόχο να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Τα τεστ θα γίνουν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από 9 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο στα Ψαχνά.

Η κινητή μονάδα ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων στο πλαίσιο Δράσεως “Drive through Testing” για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού θα πραγματοποιήσει δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 119 (rapid tests) την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από ώρας 09:00 έως 13:00 στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείο Ψαχνών.

Με την συγκεκριμένη διαδικασία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, να δίνουν δείγμα στην Μονάδα του ΕΟΔΥ άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημα και να δημιουργείται καθυστέρηση και αναμονή, με τον χρόνο εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά.

Οι πολίτες που θα προσέρχονται με το ιδιωτικό αυτοκίνητο θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:

α) Να έχουν έντυπο “Βεβαίωση κατ΄εξαίρεση μετακίνησης” με σημειωμένη την ένδειξη Β1 (Μετάβαση για τεστ Κορονοίού) ή να έχουν αποστείλει SMS για την μετακίνηση με ένδειξη “1 κενό Ονοματεπώνυμο ΚΕΝΟ Διεύθυνση Κατοικίας”

Β) Να επιδεικνύουν Ταυτότητα ή Διαβατήριο

Γ) Να δηλώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας