Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα πρότυπα σχολεία 2024;

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα Σχολεία και πότε θα μάθετε τα αποτελέσματα

Πρότυπα σχολεία 2024
Πρότυπα σχολεία 2024

Για άλλη μια θα γίνουν αιτήσεις για τα πρότυπα σχολεία που είναι αρκετά σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και στη Χαλκίδα. Ήδη στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα υπάρχει πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η διαδικασία για να κάνετε αίτηση για πρότυπα σχολεία 2024 είναι πολύ απλή. Με κωδικούς taxisnet δηλώνετε το παιδί σας που θα δώσει εξετάσεις.

Η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις της Α’ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου των Πρότυπων Σχολείων θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι multiple choice.

Πότε γίνεται η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία 2024

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία, θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα Πρότυπα Σχολεία 2024

Τα αποτελέσματα για τα Πρότυπα Σχολεία του έτους 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου δύο εβδομάδες μετά το πέρας των εξετάσεων.

Το προηγούμενο έτος, το 2023, οι βαθμοί ανακοινώθηκαν στις 12 Μαΐου 2023, αφού οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

Η ενημέρωση των γονέων γίνεται άμεσα μέσω SMS, αποσταλμένων στο κινητό που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης.

Τα μηνύματα περιλαμβάνουν τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη θέση κατάταξης στο σχολείο της επιλογής τους.

Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω της πλατφόρμας ΔΕΠΠΣ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet τους κατά την υποβολή της αίτησης.

Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία;

Στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία η ώρα προσέλευσης είναι το αργότερο μέχρι τις 9 το πρωί.

Τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, είναι μία πρόσφατη εκτυπωμένη αίτηση από την πλατφόρμα όπου αναγράφεται ο κωδικός αίτησης, ο αριθμός υποψηφίου και το εξεταστικό κέντρο που ανήκει.

Θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή διαβατήριο αν είναι κάτω των 12 ετών. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορείτε να το πάρετε από τα ΚΕΠ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο υποψήφιος για να δώσει εξετάσεις εισαγωγής στα πρότυπα σχολεία θα χρειαστεί ταυτότητα από το αστυνομικό τμήμα.

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου του προτύπου, αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε στο δημοτικό, είτε στο Γυμνάσιο.

Έχει να κάνει με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας 150 λεπτών.

Πρότυπα εξετάσεις 2024: Πότε βγαίνουν τα θέματα εισαγωγής;

Πολλοί γονείς ρωτούν για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα πρότυπα σχολεία 2024 καθώς και ποια είναι τα θέματα εισαγωγής και που τα βρίσκει ο ενδιαφερόμενος.

Πέρσι, τα θέματα για τα πρότυπα ανακοινώθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Στην ΔΕΠΠΣ, θα δείτε τα θέματα για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία που θα ανέβουν μετά την λήξη των εξετάσεων.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι το 2023 και πολλοί γονείς είχαν τα θέματα για να τσεκάρουν μαζί με τα παιδιά τους το πως πήγαν στις εξετάσεις.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία θέση στο δίκτυο των πρότυπων σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό.