Αυτά τα σπάνια πλάσματα κολυμπούσαν στη Χαλκίδα [Φωτογραφία]

Μια υπέροχη φωτογραφία με σπάνια πλάσματα που κολυμπούσαν στη Χαλκίδα.

Ήταν ένα θέαμα που είδαν εκατοντάδες οδηγοί μιας και δεκάδες σπάνια πουλιά κολυμπούσαν στην περιοχή της Λιανής Άμμου. Δεκάδες πλάσματα άνοιγαν τα φτερά τους σε απόσταση αναπνοής από τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Αυτό δεν συμβαίνει συχνά και είναι ένα σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή. Αυτό το σπάνιο φαινόμενο κατάφεραν να αποτυπώσουν ψηφιακά στην παρακάτω εικόνα που θα δείτε.

Η λεπτομέρεια δεν είναι δυστυχώς εμφανής. Αν δείτε από κοντά τα φλαμίνγκο θα παρατηρήσετε ότι τα φτερά του έχουν το χρώμα της φλόγας. Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη “flamengo”, που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”.

Δεν ξέρουμε αν προτίμησαν να κάτσουν εκεί για να γευτούν γαρίδες μιας και είναι το αγαπημένο τους φαγητό. Επίσης τρέφονται και με άλγες, και υδρόβια φυτά. Σε καμία περίπτωση δεν προτιμούν τα μεγάλα ψάρια.

Τα φλαμίνγκο στέκονταν στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι μαζεμένο κάτω από το σώμα τους. Αν ψάξουμε στο διαδίκτυο θα δούμε ότι η αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι πλήρως κατανοητή. Μία θεωρία είναι ότι με το να στέκονται στο ένα πόδι εξοικονομούν περισσότερη σωματική θερμότητα, δεδομένου ότι ξοδεύουν αρκετό χρόνο μέσα στο κρύο νερό.

Με αυτή την στάση που στέκονται στα ρηχά νερά υπάρχει μια εξήγηση.Εκτός από το ότι στέκονται στο νερό, τα φλαμίνγκο μπορούν να πατήσουν με τα μεμβρανωτά τους πόδια στη λάσπη, για να φέρουν στην επιφάνεια το φαγητό που βρίσκεται στον πάτο.

Δείτε την φωτογραφία με τα δεκάδες πλάσματα που στέκονται στη Χαλκίδα.

Μια απίθανη φωτογραφία με δεκάδες φλαμίνγκο που έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή της Λιανής Άμμου στη Χαλκίδα. Μια φωτογραφία όπου αφού ανέβηκε στο facebook έγινε viral. (Πηγή εικόνας: facebook.com)