Δείτε τι απίστευτο πλάσμα εμφανίστηκε έξω από μία πόρτα στα Ψαχνά

Ένα πολύ παράξενο είδος εντόμου εμφανίστηκε έξω από σπίτι στα Ψαχνά. Πολλοί βλέποντας την φωτογραφία, είπαν ότι είναι μία αράχνη. Μία αράχνη που δεν έχουμε ματαδεί και μας κάνει μεγάλη εντύπωση. Θα δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω και θα συμφωνήσετε μαζί μας.

Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το χρώμα. Σπάνια βλέπεις το χρυσό χρώμα. Και σπάνια βλέπεις αυτό το πλάσμα έξω από την πόρτα σου. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία του psaxna.gr, πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο έντομο χρυσού και άσπρου χρώματος του οποίου το σώμα μοιάζει πολύ με αυτό του καβουριού, η συνολική του όμως εικόνα ταιριάζει περισσότερο με κάποιο σπάνιο είδος αράχνης το οποίο ποτέ κανείς δεν έχει ξανασυναντήσει στα Ψαχνά.

Παρά το εντυπωσιακό σχήμα και μέγεθος. Να σας πουμε ότι το θηλυκό φτάνει τα 2,5cm! Μάθαμε ότι λέγεται και αργιόπη είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Χαρακτηριστικό της είναι ο ιστός που έχει “ύφανση σε σχήμα ζιγκ – ζαγκ” και η πόζα που προτιμά, που είναι με το κεφάλι κάτω. Ο πληθυσμός της απαντάται σε όλη την Ελλάδα.

Αν και η αράχνη δεν συγκαταλέγεται συνήθως στα επικίνδυνα έντομα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και σπάνιες μορφές όπως η «ρογαλίδα» που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τον θάνατο ατόμων τρίτης ηλικίας ή «η μαύρη χήρα», της οποίας το δηλητήριο σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να προκαλέσει ακόμη και παράλυση των νεύρων.

Πάντως το συγκεκριμένο είδος της αράχνης (αν είναι αράχνη) κανείς δεν μπορεί να το αναγνωρίσει με σιγουριά μέχρι και αυτή την ώρα και κανείς δεν ξέρει υπάρχουν κι άλλες στην περιοχή, ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η εμφάνιση της πολύ πιθανών να σχετίζεται με τα τελευταία καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφικές πλημμύρες.

Δείτε φωτογραφία

Παράξενο έντομο εμφανίστηκε έξω από σπίτι στα Ψαχνά
Παράξενο έντομο εμφανίστηκε έξω από σπίτι στα Ψαχνά (psaxna.gr)

Λίγα λόγια για τα Ψαχνά

Τα Ψαχνά αποτελούν σήμερα κωμόπολη, περίπου 15 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας . Παλαιότερα αποτελούσε έδρα ομώνυμης κοινότητας, σήμερα είναι έδρα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Το 1928 αριθμούσε 2.933 κατοίκους. Στην απογραφή του 2011 αριθμούσε 5.827 κατοίκους και μαζί με τη Μακρυμάλλη, τη Μονή Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη, τη Μονή Μακρυμάλλης και τη Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου συναποτελούν τη Δημοτική Κοινότητα Ψαχνών της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων.