Οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί στην Ελλάδα – Μίνι οδηγός

Η πλαστική χειρουργική είναι ένας κλάδος της ιατρικής ο οποίος έχει πραγματικά γνωρίσει πάρα πολύ μεγάλη – αλματώδη θα λέγαμε – εξέλιξη τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. Οι πλαστικοί χειρουργοί δε θεωρούνται πλέον «γιατροί Β διαλογής» – αλλά είναι από τους πιο καινοτόμους κι εξειδικευμένους επιστήμονες του ιατρικού λειτουργήματος και χαίρουν ιδιαίτερης αναγνώρισης και σεβασμού από όλη την επιστημονική κοινότητα. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ένας πλαστικός χειρουργός είναι ένας πολύ ικανός επιστήμονας, είναι όμως ο καλύτερος; Το ερώτημα αυτό σίγουρα ταλανίζει πολλούς που ενδιαφέρονται για μια πλαστική επέμβαση.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί της Ελλάδας;

Εννοείται ότι όποιος θέλει να κάνει μια πλαστική επέμβαση ή και οποιαδήποτε άλλη επέμβαση, θέλει να την κάνει με τον καλύτερο γιατρό της κατηγορίας του. Ποιος είναι όμως αυτό; Πριν ξεκινήσει να απαντήσει κανείς αυτή την ερώτηση λοιπόν, θα πρέπει να αλλάξει λίγο την διατύπωση της. Η ερώτηση θα πρέπει να γίνει «ποιος είναι ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για την επέμβαση μου;».

Ο λόγος που λέμε ότι πρέπει να γίνεται η παραπάνω ερώτηση είναι απλός: ο κάθε πλαστικός χειρουργός λόγω εκπαίδευσης, κατάρτισης αλλά κι εμπειρίας ειδικεύεται σε συγκεκριμένες επεμβάσεις. Αν λοιπόν θέλετε ένα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και τεχνικά κι αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να βρείτε κι έναν πλαστικό που να ειδικεύεται στην επέμβαση που θέλετε να κάνετε, ακόμη και αν αυτή θεωρείται ότι είναι σχετικά απλή ή ρουτίνας. Άρα, θα πρέπει πρώτα να ψάξετε κατά ειδικότητα.

Πως θα βρείτε τον καλύτερο γιατρό για σας

Η έρευνα σας θα πρέπει να ξεκινήσει με την διαμόρφωση μιας γενικής εικόνας για το τι επικρατεί στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να κάνετε μια έρευνα στο Google χρησιμοποιώντας τον όρο «πλαστικός χειρουργός» μαζί με την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Τα αποτελέσματα που θα βρείτε είναι αυτή η γενική εικόνα για όλο την Ελλάδα, την οποία και μετά θα πρέπει να εξειδικεύσετε.

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε ποιοι από τους καλύτερους γιατρούς στην Ελλάδα – η αρχική έρευνα δεν έχει γεωγραφικό περιορισμό – είναι στην περιοχή του τόπου κατοικίας ή είναι σε μια απόσταση που σας επιτρέπει να κάνετε συχνές μετακινήσεις από και προς αυτήν. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαιτούνται αρκετές συνεδρίες για να ολοκληρωθεί επιτυχώς μια πλαστική επέμβαση, γι’ αυτό και ο πλαστικός θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σας.

Το επόμενο και τελευταίο βήμα στο «ξεσκαρτάρισμα» σας είναι να κάνετε μια μίνι-έρευνα για τους γιατρούς που έχετε μπροστά σας. Ο κάθε γιατρός έχει το προσωπικό του site στο οποίο και αναφέρει τα πάντα γι’ αυτόν, την εκπαίδευση και τη δουλειά του ενώ συχνά προσφέρει και δείγματα από επιτυχημένες επεμβάσεις. Δεν είναι μάλιστα σπάνιο να βρείτε και μαρτυρίες και κριτικές ασθενών όπου και θα περιγράφεται με λεπτομέρεια η εμπειρία τους με τον γιατρό. Το drmoutsoudis.gr είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό site πλαστικού χειρουργού.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν ψάχνετε για τον καλύτερο πλαστικό της Ελλάδας για την επέμβαση σας:

Η τιμή δεν είναι το παν: Το γεγονός ότι κάποιος γιατρός χρεώνει ακριβά τις υπηρεσίες τους δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ο καλύτερος. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ως εκ τούτου μπορεί να ορίσει ο ίδιος τη τιμή για τις υπηρεσίες του. Το μόνο που μετράει είναι η εμπειρία του και η ποιότητα της δουλειάς του.

Ο πιο διάσημος δεν είναι αναγκαία και ο καλύτερος: Τέλος, εννοείται ότι υπάρχουν και κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ. Η προβολή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δείγμα για την ποιότητα των υπηρεσιών του πλαστικού. Το μόνο που δείχνει είναι ότι ο εν λόγω γιατρός έχει καλές δημόσιες σχέσεις και διασυνδέσεις. Για άλλη μια φορά, στην αναζήτηση σας θα πρέπει να δίνετε έμφαση στη δουλειά του κάθε γιατρό και όχι στη προσωπική του ζωή και προβολή.