Πυκνό χιόνι πέφτει στη Χαλκίδα: Το έστρωσε παντού


Πυκνό χιόνι στη Χαλκίδα: Το έστρωσε παντού

Να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις – Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση σε όλη την Εύβοια

Ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στη Χαλκίδα το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή και ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» σε όλη την Εύβοια. Ήδη από χθες χιονίζει σε βόρεια και νότια Εύβοια ενώ απίστευτο ύψος χιονιού είχαμε στην Στενή.

35 μηχανήματα του Δήμου Χαλκιδέων επιχειρούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου να μην μείνει κανένας δρόμος κλειστός, έτοιμα να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Όσον αφορά στην υδροδότηση στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνος, στην Κάνηθο και στο Οντάθι, τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται ήδη στην περιοχή των Ούγγρων για την αποκατάσταση της βλάβης σε κολώνα της ΔΕΗ, η οποία προκαλεί και την διακοπή νερού στις παραπάνω περιοχές.

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας θα συνοδευτεί από «χιονιά ιστορικών διαστάσεων», όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, με την Εύβοια να είναι ανάμεσα στις περιοχές που θα «χτυπηθούν» από τον καιρό.

Η Πολιτική Προστασία δίνει οδηγίες προς τους πολίτες για την περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούν, προκειμένου να το κάνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια όσο η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε με το αυτοκίνητο να ενημερωθείτε για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να έχετε στο όχημα σας αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, σήμερα αλλά και αύριο αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας όπου, συνήθως, δεν έχουμε ανάλογα καιρικά φαινόμενα.

Πυκνό χιόνι πέφτει στη Χαλκίδα: Το έστρωσε παντού
Πυκνό χιόνι στη Χαλκίδα: Το έστρωσε παντού
Πυκνό χιόνι στη Χαλκίδα: Το έστρωσε παντού
Πυκνό χιόνι στη Χαλκίδα: Το έστρωσε παντού