Τα χάπια ιωδίου για ραδιενέργεια έχουν γίνει ανάρπαστα στην αγορά.
Οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασίου που βρίσκεται στη Ζαπορίζια, έχει φέρει υστερία στους Ευρωπαίους.
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, δημιουργήθηκε την δεκαετία του 90 και είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη. Διαθέτει αρκετούς αντιδραστήρες που παράγουν αρκετή ενέργεια για περίπου τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.
Η επίθεση του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου στην Ευρώπη, εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία ξύπνησε μνήμες από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.
Πολύς κόσμος φοβάται για ένα πυρηνικό ατύχημα και αρκετοί πηγαίνουν να αγοράσουν χάπια ιωδίου. Ο φόβος για πυρηνικό πόλεμο έχει φέρει αύξηση στις πωλήσεις των συγκεκριμένων χαπιών όχι μόνο στις χώρες που είναι δίπλα στην Ουκρανία αλλά και στην Ελλάδα.
Τα χάπια ιωδίου έχουν τιμή χαμηλή και είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχεία. Το σώμα μας χρειάζεται ιώδιο αλλά δεν μπορεί εύκολα να παράγει.
Χάπια ιωδίου τιμή: Η τιμή των σκευασμάτων ιωδίου κυμαίνεται από 15 έως 30 ευρώ και χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.
Σε περίπτωση δηλαδή που συμβεί ένα πυρηνικό ατύχημα, το ραδιενεργό ιώδιο προκαλεί καρκίνο του θυρεοειδούς.
Εάν όμως αμέσως μετά, λάβει κανείς τα χάπια ιωδίου, το σταθερό ιώδιο δεσμεύεται αυτομάτως από τον θυρεοειδή παρεμποδίζοντας τη δέσμευση του αντίστοιχου ραδιενεργού.
Η λήψη του χαπιού ιωδίου θα πρέπει να γίνει με την καθοδήγηση γιατρού ή φαρμακοποιού ενώ αν το λαμβάνεται για πολλές μέρες μπορεί να παρουσιάσει σοβαρές παρενέργειες. Οι φαρμακοποιοί συνιστούν ψυχραιμία.
Που βρίσκεται το ιώδιο;
Οι κύρια πηγή ιωδίου είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά. Όταν δεν υπάρχει ιώδιο, υπάρχει ο κίνδυνος για υποθυρεοειδισμό.
Οι κορυφαίες τροφές με ιώδιο είναι το τυρί, το αγελαδινό γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, το παγωτό, τα ψάρια του αλμυρού νερού, τα φύκια θαλάσσης, τα οστρακοειδή, το γάλα και η σάλτσα σόγιας.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Εύβοια: Ετοιμάζουν τον δρόμο για την πιο ωραία παραλία
Θλίψη σε χωριό της Εύβοιας για αγαπημένο τους συγχωριανό τους
Η παραλία με τα «κουφέτα» στην Εύβοια που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Πτήση 103,2 από τις 7:00 έως τις 11:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.

