Μελομακάρονα: Αυτή είναι η συνταγή της γιαγιάς!

Τα μελομακάρονα είναι υπέροχα. Είτε τα φάμε με σοκολάτα, είτε σκέτα, μας αφήνουν μια θεσπέσια γλυκάδα.

Άλλοι προτιμούν κουραμπιέδες. Εμείς επιμένουμε μελομακάρονα και θα σας παρουσιάσουμε την παρακάτω συνταγή της γιαγιάς. Το σιμιγδάλι τα κάνει υπέροχα όπως και το σιρόπι.

Χρειάζεται υπομονή και με τα παρακάτω υλικά θα κάνετε μελομακάρονα τέλεια. Θα χρειαστείτε 120 γρ ελαιολαδο, 120 γρ σπορελαιο, 100 γρ χυμο φρεσκο πορτοκαλι, 10 γρ κονιακ, 100 γρ ζαχαρη, 1/2 κγ σοδα, 1/2 κγ γαρυφ, 1 κγ κανελα , 1 κγ μπεικιν, Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι, 450 γρ αλευρι γοχ, 50 γρ τρουφα, καρυδια χοντροκομμενα, 200 γρ νερο, 200 γρ ζαχαρη, 200 γρ μελι, 1 ξυλο κανελα, 1/2 πορτοκαλι, 200 γρ κουβερτουρα υγιειας, 2 κγ σπορελαιο, και φυστικι Αιγινης.

Έτσι θα φτιάξετε τα μελομακάρονα
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα λάδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να λιώσει.
Προσθετουμε το κονιάκ,το ξύσμα, την κανέλα, και το γαρύφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθετουμε όλα μαζί.

Σε άλλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλευρι με το μπεικιν και προσθέτουμε την τρούφα.
Ρίχνουμε στα υγρά, το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να έχουμε μία ζύμη.

Για 15 λεπτά το αφήνουμε και στην συνέχεια παίρνουμε με κουτάλι μια ποσότητα σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Το ανοίγουμε και τοποθετούμε μέσα να κομμάτι καρύδι.

Τα βάζουμε στο ταψι. και τα ψήνουμε στους 160 στον αέρα για 25-30 λεπτά να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιροπι. Βράζουμε τρία λεπτά μόνο, ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1-2 ίσα που να βράζει.