Δείτε τι μεγάλο εμφανίστηκε στην θάλασσα στη Χαλκίδα [Φωτογραφία]

Όσοι το έβλεπαν στην θάλασσα στη Χαλκίδα, είχαν μείνει με τον στόμα ανοιχτό.

Μια μεγαλοπρέπεια βρίσκονταν στα νερά της θάλασσας. Όσοι κάτοικοι το έβλεπαν, δεν σταματούσαν να το θαυμάζουν και να τραβάνε φωτογραφίες στα κινητά τους.

Στην παρακάτω φωτογραφία του Αντώνη Λάμπρου, θα δείτε τo μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο. Το όνομα του είναι «Royal Clipper».

Έφτασε πριν από λίγες μέρες στη Χαλκίδα και προκάλεσε σε κατοίκους και επισκέπτες επιφωνήματα θαυμασμού και χαράς.

Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό πλοίο, όχι στην Ευρώπη αλλά στον κόσμο, ήρθε στη Χαλκίδα και στα Ναυπηγεία της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Το σκάφος όπως μαθαίνουμε κατασκευάστηκε πριν από 21 χρόνια στη στη Πολωνία. Διαθέτει αρκετά κατάρτια, πανιά και έχει ένα μεγάλο πλήρωμα 100 ατόμων.

Ένα καταπληκτικό σκάφος που πολλές φορές λειτουργεί ως κρουαζιερόπλοιο στη Μεσόγειο, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες βρίσκεται στη Καραϊβική.

Δεν είναι ένα μικρό σκάφος και μάλιστα μπορούν να βρεθούν εκατοντάδες άτομα. Το μεγάλο αυτό ιστιοφόρο που βρέθηκε στη Χαλκίδα, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 220 επιβάτες.

Είναι μακρύ και όσοι έχουν βρεθεί εκεί, έχουν χάσει τα λόγια τους. Το ιστιοφόρο έχει μήκος 120 μέτρα.

Μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες επιβάτες, ενώ τα πανιά του έχουν συνολικό εμβαδόν 5.202 τετραγωνικών μέτρων.

Το ιστιοφόρο διαθέτει, επίσης 5 κατάρτια, 42 πανιά και το σχέδιό του βασίζεται στο θρυλικό «Windjammer», που κατασκευάστηκε το 1902. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2000 από το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Πολωνίας, το Gdansk.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει και δύο μηχανές Caterpillar ενώ το τέταρτο και πέμπτο κατάρτι είναι και φουγάρα. Είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοϊας και στην πρύμνη του διαθέτει ανακλινόμενη πλατφόρμα για την άμεση πρόσβαση στη θάλασσα των επιβατών του.

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο αγκυροβόλησε στα ναυπηγεία της Χαλκίδας εντυπωσιάζοντας όσους είχαν την τύχη να το δουν από κοντά. (πηγή φωτογραφίας: Αντώνιος Λάμπρου)