Δείτε τι έχει δηλητήριο στην Εύβοια και είναι πολύ επικίνδυνο! [Φωτογραφία]

Υπάρχουν πάρα πολλά δηλητηριώδη είδη και μάλιστα στην Εύβοια, που μπορούν να μας οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.

Η Εύβοια είναι είναι ένας από τους πιο πλούσιους νομούς όπου βασιλεύει αυτό το φυτό.

Βέβαια όσοι αναζητούν αυτό το φυτό, θα βρουν το τρομακτικό που έχει δηλητήριο αλλά και το ακίνδυνο που έχει τέλεια γεύση. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί έχουν το απίθανο χόμπι να τα μαζεύουν με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ανέρχονται πλέον σε αρκετές χιλιάδες που τους αρέσει να το ψάχνουν στα βουνό.

Για να μην σας αφήσουμε με την απορία, μιλάμε για τα μανιτάρια όπου το μάζεμα του είναι αρκετά δημοφιλής στον νομό μας. Αρκετοί τα χρησιμοποιούν και για την δίαιτα. Βέβαια χρειάζεται προσοχή για να μην πάθετε τα χειρότερα.

Αρκετοί νομίζουν πως τα μανιτάρια είναι ένας θησαυρός γεύσης, ωστόσο συνεχίζουν να αγνοούν τα βασικά μέτρα προφύλαξης. Αυτό βέβαια έχει σαν συνέπεια να καταγράφονται στη χώρα μας εκατοντάδες περιστατικά δηλητηρίασης από μανιτάρια, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Με μια βόλτα στα υπέροχα βουνά της Εύβοιας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες θα παρατηρήσετε πως τα πιο συχνά μανιτάρια που εμφανίζονται είναι αυτά που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και έχουν το δηλητήριο.

Βλέποντας αυτά τα μανιτάρια, οι ειδικοί τα λένε «παλαβά» και δεν τα μαζεύουν με τίποτα. Αυτά τα μανιτάρια που βρίσκονται στην Εύβοια, στάζουν δηλητήριο, οπότε προσοχή μεγάλη!

Αν μάλιστα ρωτήσετε κάποιον κάτοικο χωριού και γνώστη των μανιταριών θα σας πει πως αυτά τα μανιτάρια είναι «παλαβά» και δεν τα μαζεύουν με τίποτα.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Φωτοβολταϊκα επιδότηση 2023: Πότε αρχίζει;

Μόλις δεις αυτή τη φωτογραφία στην Εύβοια έρχεται το διαζύγιο!

Χαλκίδα: Σε ποια πάρκα θα γίνει ανάπλαση;

Θα πάθετε πλάκα αν δείτε πόσο χιόνι έπεσε στην Εύβοια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο σήριαλ Στοργή;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις