Θρίλερ για άντρα στα ορεινά της Εύβοιας!

Ώρες αγωνίας στην κορυφή της Δίρφυς. Ένας άντρας έζησε δύσκολες στιγμές όταν τραυματίστηκε. Την ίδια ώρα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τον τραυματισμένο πεζοπόρο στο Ξηροβούνι το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Όλα έγιναν στο μονοπάτι του Ξηροβουνίου. Είχε πάει για πεζοπορία μαζί με έναν φίλο του. Δυστυχώς χτύπησε σοβαρά στο πόδι του. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δυστυχώς εγκλωβίστηκε στο βουνό, μαζί με το φίλο του.

Ο κεντρικός δρόμος απείχε μισό χιλιόμετρο από το σημείο που χτύπησε ο άτυχος άντρας. Ο φίλος του με το κινητό του τηλέφωνο κατάφερε να επικοινωνήσει με τους πυροσβέστες.

Αμέσως άντρες της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο και πήγαν να προσεγγίσουν τον άτυχο άντρα. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του τραυματισμένου άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το Ξηροβούνι όπως και η Δίρφυ προσελκύει πολλούς περιπατητές – ορειβάτες λόγω της άγριας ομορφιάς του και της απομόνωσης που προσφέρει στους επισκέπτες του. Ενίοτε όμως κρύβει και κινδύνους καθώς τα κρημνώδη μονοπάτιά του κρύβουν παγίδες για τους περιπατητές, κάποιοι εκ των οποίων φτάνουν στο ψηλότερο σημείο σε ύψος 1453 μέτρων.

Η Δίρφυς, πλέον γνωστή και ως Δίρφη, είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας. Το Δέλφι στα 1.743 μέτρα, αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της. Εξαιρώντας τα βουνά της Κρήτης είναι το ψηλότερο βουνό της νησιωτικής Ελλάδας. Έχει έντονο ανάγλυφο και είναι αρκετά απότομη, κυρίως στην ανατολική της πλευρά. Η δυτική της πλευρά παρουσιάζει κωνικό σχήμα. Η Δίρφυς παρουσιάζει επίσης έντονες χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, γιατί είναι εκτεθειμένη στα ψυχρά βορειανατολικά ρεύματα.

Η χλωρίδα και η πανίδα της Δίρφυος είναι αρκετά πλούσια και σε μεγάλα υψόμετρα απαντώνται σπουδαία ελατοδάση ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα απαντώνται καστανιές, δρυς, πλατάνια, πεύκα και διάφορα φυλλοβόλα.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή 2023;

Πότε πληρώνεται το επίδομα θέρμανσης;

Προσλήψεις αναπληρωτών: Μέχρι πότε οι αιτήσεις;

Κύμη: Ένα μακρύ ψάρι έβγαλαν από την θάλασσα!

Εύβοια: Εκατομμύρια ευρώ κρύβονταν σε αποθήκη!

Δείτε τι απίθανο έπαθε ένας διαρρήκτης στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις