Πότε παίζει “το προξενιό της Ιουλίας” το 2024;

Η σειρά του Alpha «Το Προξενιό της Ιουλίας» έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό

Το προξενιό της Ιουλίας: Πότε παίζει και ποιοι οι ηθοποιοί
Το προξενιό της Ιουλίας

Δείτε πότε παίζει η σειρά στον ALPHA Το προξενιό της Ιουλίας και ποιοι οι ηθοποιοί.

Την Ιουλία της σειράς υποδύεται η νεαρή ηθοποιός, Ευγενία Ξυγκόρου.

Η Ιουλία είναι μια νέα κοπέλα, κόρη της Στάσας και του Νικόλα και είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη, όμως, δεν μπορεί να ακούσει την καρδιά της.

Η πλοκή αναπτύσσεται στον Τύρναβο το 1959, όπου τα προξενιά έχουν την υψηλή τιμητική τους και η κοινωνία βρίσκεται βαθιά ριγμένη στα στερεότυπα της εποχής.

Κεντρικό στοιχείο της ιστορίας είναι ένα προξενιό με σκοπό να κρύψει ένοχα μυστικά, όμως το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργήσει περισσότερα, όπως συνέβαινε συχνά.

Παρά τη θάρρος ορισμένων ανθρώπων εκείνης της εποχής, τα εμπόδια εμφανίζονται ανελλιπώς μπροστά τους.

Η Ιουλία Σκούταρη είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρά τον έρωτά τους, η αγάπη τους καταδικάζεται σε θάνατο λόγω της αρχαίας έχθρας ανάμεσα στις οικογένειές τους.

Η Ιουλία, αναγκάζεται να παντρευτεί τον Γιωργίκη Προβιό, έναν πλούσιο και πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά. Αν και δεν γνωρίζει την πραγματικότητα που την περιμένει στο αρχοντικό του Προβιού, αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ο Γρηγόρης, αν και αδυνατεί να δεχτεί τον γάμο αυτόν, βρίσκεται αναγκασμένος να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς την Ιουλία.

Ο έρωτας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις “υποχρεώσεις” της κοινωνίας. Το προξενιό, ως κεντρικό θέμα, αναδεικνύει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην ελληνική επαρχία στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν τα μυστικά κρυβόνταν στη σιωπή.

Το προξενιό της Ιουλίας
Το προξενιό της Ιουλίας συμβαίνει στον Τύρναβο το 1959

Ένα έγκλημα πυροδοτεί την αρχή της ιστορίας. Και ένα έγκλημα την κλείνει, με την ηρωίδα να υπομένει μια μοίρα που μοιάζει βαριά κατάρα πάνω από την ίδια και την οικογένειά της.

Είναι αθώα ή ένοχη; Και αν είναι αθώα, ποιος είναι ο θύτης και ποιος τελικά το θύμα; Εμμονές και προκαταλήψεις, απιστίες, προδοσίες, έρωτες, αλλά και αρρωστημένοι ψυχισμοί, δρουν κάτω από την σιωπή της ελληνικής επαρχίας του ‘50 και ορίζουν το πλαίσιο δράσης των ηρώων μας.

Το προξενιό της Ιουλίας: Πότε παίζει

Η σειρά του Alpha προβάλλεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:40, ακριβώς μετά από τον Σασμό.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο, συναρπαστικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» (εκδόσεις Ψυχογιός).

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός και ο Νίκος Ζαπατίνας, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λίλλυ Μελεμέ, Γεωργία Συφιανού. Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.