Κορονοϊός – lockdown στην Εύβοια: Τα σενάρια για μαγαζιά, μετακίνηση εκτός νομού

Αύριο Παρασκευή συνεδριάζουν οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασίσουν για το τι θα πρέπει να γίνει με το lockdown και στην Εύβοια που συνεχίζει να δίνει κρούσματα καθημερινά.

Το θετικό είναι ότι σήμερα έπεσε αισθητά ο αριθμός των κρουσμάτων στον νομό μας.

Παρόλα αυτά και για την Εύβοια, όλα δείχνουν ότι θα δοθεί παράταση στο lockdown ακόμη και δύο εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη: Δείτε τι εμφανίστηκε πάνω από τη θάλασσα στην Εύβοια [Φωτογραφία]

Το τι θα γίνει με τα μαγαζιά είναι ένας γρίφος που αναζητά την απάντηση. Έτσι όλα δείχνουν ότι το λιανεμπόριο θα κινηθεί μία εβδομάδα μετά και εφόσον έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάμψη το επιδημιολογικό φορτίο.

Δεν σταματούν τα rapid test

Oι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid tests στην Αυλίδα, σε όσους πολίτες επιθυμούν, μέσα από τα οχήματά τους, με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται, για τον σκοπό αυτό την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου της Δ.Ε Αυλίδας.

Οι πολίτες θα προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα και θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους, ενώ θα πρέπει να τηρούν και τα παρακάτω:

  1. Να έχουν έντυπο “Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης” με σημειωμένη την ένδειξη Β1 (Μετάβαση για τεστ κορονοϊού) ή να έχουν αποστείλει SMS για την μετακίνηση, με ένδειξη “1 κενό Ονοματεπώνυμο κενό Διεύθυνση Κατοικίας”
  2. Να δηλώσουν ΑΜΚΑ ή Αριθμό Ταυτότητας
  3. Να δηλώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας
Οδήγηση
Οδήγηση

Πότε θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις εκτός νομού

Οι μετακινήσεις εκτός Νομού αποτελούν τον μεγάλο γρίφο για την κυβέρνηση και για τους επιστήμονες, ενώ το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στους ειδικούς τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφανθούν πότε τελικά θα επιτραπεί μία τέτοια κίνηση.

Οι ειδικοί ωστόσο αφήνουν μια χαραμάδα ελπίδας για τις διακοπές του Πάσχα. Ακούγεται ότι ίσωςς επιτραπούν οι μετακινήσεις στις γιορτές. Βέβαια δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια με την κοσμοσυρροή στις εκκλησίες. Μένει να δούμε τι θα ισχύσει τελικά μιας και υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια.

Για να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός Νομού θα πρέπει να έχουν μειωθεί δραστικά τα κρούσματα, οι νοσηλείες αλλά και οι διασωληνωμένοι σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, βαρόμετρο για τις μετακινήσεις εκτός νομού θα είναι και η πορεία των εμβολιασμών. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι μέχρι τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. Κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας, μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% του πληθυσμού.