Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία και στην Εύβοια!

Δεν χρειάζονται περισσότερα να σας πούμε μιας και σε λίγη ώρα μόνο και μόνο η παρουσία της υπουργού στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό σημαίνει πολλά.

Αυτό δείχνει ότι η απόφαση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα έχει ληφθεί. Έτσι και στην Εύβοια, κλειστά θα είναι δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί.

Η απόφαση για κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα ήταν όπως φαίνεται μονόδρομος για την κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή ελήφθη όχι γιατί τα παιδιά του Δημοτικού θεωρείται ότι διασπείρουν τον κορονοϊό αλλά για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είχε γίνει στις αρχές της εβδομάδας και είχε να κάνει μόνο με τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο η εξάπλωση της πανδημίας και τα καθημερινά αρνητικά ρεκόρ, αλλάζουν τα δεδομένα, αφού στην «κόκκινη ζώνη» έχουν μπει και μπαίνουν ολοένα και περισσότερες περιοχές, πράγμα που αποτυπώνεται στα 3.319 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες.