Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Κορονοϊός Κύμη: Πόσα κρούσματα βρέθηκαν;

Δείτε πόσα κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στην Κύμη.

Συνολικά 400 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού έγιναν από το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στην Κύμη από την ομάδα covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από αυτά βρέθηκαν 4 θετικά και αφορούν τρεις μαθητές και έναν γονέα. Τα θετικά κρούσματα αφορούσαν 3 παιδιά και έναν γονέα και έχουν ήδη μπεί σε καραντίνα όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύμη

Κορωνοϊός: Δείτε τα τέσσερα νέα συμπτώματα που μπορεί να προκαλεί

Τέσσερα νέα συμπτώματα τα οποία, αν εκδηλωθούν, είναι πιθανό να οφείλονται στη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, αποκάλυψε η ανάλυση δεδομένων από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Βρετανία.

Η σχετική μελέτη εντόπισε σημαντικό αριθμό συμπτωμάτων στους πάσχοντες από τη λοίμωξη Covid-19. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το iatropedia.gr, συμπεριλαμβάνονταν και τα κλασικά συμπτώματα της λοίμωξης, δηλαδή:

-Η απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης
-Ο πυρετός
-Ο νέος, επίμονος βήχας
-Η δύσπνοια

Εκτός από αυτά, υπήρχαν τέσσερα πρόσθετα συμπτώματα που συσχετίζονταn ισχυρά με τη λοίμωξη Covid-19. Αυτά είναι:

-Τα ρίγη
-Η ανορεξία
-Ο πονοκέφαλος
-Οι μυαλγίες (πόνοι στους μυς)

Όσοι έπασχαν από ένα ή περισσότερα από αυτά, με ή χωρίς τα κλασικά, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να τους έχει μολύνει ο κορωνοϊός. Και όσο περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα είχαν, τόσο πιθανότερη ήταν η μόλυνσή τους.

Διαφορά αναλόγως με την ηλικία

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου (ICL). Τα ευρήματά της υποδηλώνουν ότι πολλοί πάσχοντες από τη νόσο Covid-19 δεν υποψιάζονται ότι πάσχουν από αυτήν, διότι δεν έχουν τα κλασικά συμπτώματα, εκτίμησε ο επιβλέπων ερευνητής Dr. Paul Elliott, καθηγητής Επιδημιολογίας & Δημοσίας Υγείας στο ICL.

Αυτό όμως έχει ως συνέπεια «να μην κάνουν εξετάσεις για να ανιχνευθεί ο κορωνοϊός, αλλά ούτε και να απομονώνονται. Έτσι, διασπείρουν εν αγνοία τους τον ιό στους άλλους», πρόσθεσε.

Η νέα μελέτη αποκάλυψε ακόμα ότι υπάρχει διαφοροποίηση αναλόγως με την ηλικία στα συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Ειδικότερα:

-Τα ρίγη εκδηλώνονται σε άτομα κάθε ηλικίας
-Ο πονοκέφαλος είναι πιο συχνός στους νέους (ηλικίες 5-17 ετών)
-Η ανορεξία είναι πιο πιθανή στους ενήλικες όλων των ηλικιών
-Οι μυαλγίες είναι πιθανότερες στις ηλικίες 18-54 ετών
-Ο πυρετός, ο επίμονος βήχας και η ανορεξία είναι λιγότερο πιθανό να παρατηρηθούν στα άτομα ηλικίας 5-17 ετών, σε σύγκριση με τους ενήλικες

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.