Κορονοϊός Κύμη: Πόσα κρούσματα βρέθηκαν;

Δείτε πόσα κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στην Κύμη.

Συνολικά 400 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού έγιναν από το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στην Κύμη από την ομάδα covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από αυτά βρέθηκαν 4 θετικά και αφορούν τρεις μαθητές και έναν γονέα. Τα θετικά κρούσματα αφορούσαν 3 παιδιά και έναν γονέα και έχουν ήδη μπεί σε καραντίνα όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύμη

Κορωνοϊός: Δείτε τα τέσσερα νέα συμπτώματα που μπορεί να προκαλεί

Τέσσερα νέα συμπτώματα τα οποία, αν εκδηλωθούν, είναι πιθανό να οφείλονται στη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, αποκάλυψε η ανάλυση δεδομένων από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Βρετανία.

Η σχετική μελέτη εντόπισε σημαντικό αριθμό συμπτωμάτων στους πάσχοντες από τη λοίμωξη Covid-19. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το iatropedia.gr, συμπεριλαμβάνονταν και τα κλασικά συμπτώματα της λοίμωξης, δηλαδή:

-Η απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης
-Ο πυρετός
-Ο νέος, επίμονος βήχας
-Η δύσπνοια

Εκτός από αυτά, υπήρχαν τέσσερα πρόσθετα συμπτώματα που συσχετίζονταn ισχυρά με τη λοίμωξη Covid-19. Αυτά είναι:

-Τα ρίγη
-Η ανορεξία
-Ο πονοκέφαλος
-Οι μυαλγίες (πόνοι στους μυς)

Όσοι έπασχαν από ένα ή περισσότερα από αυτά, με ή χωρίς τα κλασικά, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να τους έχει μολύνει ο κορωνοϊός. Και όσο περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα είχαν, τόσο πιθανότερη ήταν η μόλυνσή τους.

Διαφορά αναλόγως με την ηλικία

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου (ICL). Τα ευρήματά της υποδηλώνουν ότι πολλοί πάσχοντες από τη νόσο Covid-19 δεν υποψιάζονται ότι πάσχουν από αυτήν, διότι δεν έχουν τα κλασικά συμπτώματα, εκτίμησε ο επιβλέπων ερευνητής Dr. Paul Elliott, καθηγητής Επιδημιολογίας & Δημοσίας Υγείας στο ICL.

Αυτό όμως έχει ως συνέπεια «να μην κάνουν εξετάσεις για να ανιχνευθεί ο κορωνοϊός, αλλά ούτε και να απομονώνονται. Έτσι, διασπείρουν εν αγνοία τους τον ιό στους άλλους», πρόσθεσε.

Η νέα μελέτη αποκάλυψε ακόμα ότι υπάρχει διαφοροποίηση αναλόγως με την ηλικία στα συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Ειδικότερα:

-Τα ρίγη εκδηλώνονται σε άτομα κάθε ηλικίας
-Ο πονοκέφαλος είναι πιο συχνός στους νέους (ηλικίες 5-17 ετών)
-Η ανορεξία είναι πιο πιθανή στους ενήλικες όλων των ηλικιών
-Οι μυαλγίες είναι πιθανότερες στις ηλικίες 18-54 ετών
-Ο πυρετός, ο επίμονος βήχας και η ανορεξία είναι λιγότερο πιθανό να παρατηρηθούν στα άτομα ηλικίας 5-17 ετών, σε σύγκριση με τους ενήλικες