Κυμάσι Μαντουδίου: Δείτε τι εργασίες κάνουν στο λιμάνι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σε τμήμα του προσήνεμου μόλου στο Κυμάσι στο Μαντούδι, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο

Το έργο είναι προϋπολογισμού 372.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.), και περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες που αποσκοπούν στην προσωρινή προστασία του προσήνεμου μόλου:

1)Εργασίες θωράκισης του βλαφθέντος τμήματος μήκους περίπου 55 μέτρων με Φυσικούς Ογκολίθους διαβαθμισμένου βάρους.

Ειδικότερα προβλέπεται η θωράκιση με Φ.Ο. βάρους άνω των 10 τόνων στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μόλου, με Φ.Ο. 4 εώς 6 τόνων στον πόδα αυτής και με Φ.Ο. μέχρι 2,5 τόνων εσωτερικά της εξωτερικής πλευράς.

2)Εργασίες διάστρωσης και διαμόρφωσης των επιχώσεων όπισθεν της ανωδομής του κρηπιδότοιχου, αρχικά με υλικά βυθοκορυμάτων ή προϊόντων καθαιρέσεων και στη συνέχεια με κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας και τελική διαμόρφωση της ανωδομής με σκυρόδεμα κατηγορίας C25/30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπαίνει στην τελική ευθεία και η συμβασιοποίηση εντός των επόμενων τριών μηνών, του μεγάλου έργου της Γ’ φάσης αναβάθμισης του Λιμένα Μαντουδίου συνολικού προϋπολογισμού 10.0000.000 ευρώ.