Δείτε τι πλάσμα ήταν μέσα στη θάλασσα της Καρύστου! [Φωτογραφία]

Πάθαμε πλάκα με αυτό το θηρίο που έβγαλε η θάλασσα της Καρύστου.

Οι τυχεροί ψαράδες ποζάρουν παρέα με αυτό το μεγάλο πλάσμα που βρήκαν στη θάλασσα. Σήκωσαν τα δίχτυα από το βυθό και είδαν μέσα, αυτό το μεγάλο ψάρι. Η διάμετρος του κεφαλιού έφτανε τα 80 εκατοστά.

Το ψάρι λέγεται βλάχος, και ζύγιζε 45 κιλά! Το ψάρι βλάχος που λέγεται και πίγκα θεωρείται πρωτοξάδελφος του ροφού, της σφυρίδας και της στήρας αφού ανήκει στην ίδια οικογένεια των σερανιδών.

Ο Βλάχος, είναι πετρόψαρο, ζει μόνο του, σε αμμώδεις βυθούς. Είναι βυθόψαρο και σαρκοφάγο και θεωρείται από τους ειδικούς ως ερμαφρόδιτα, δηλαδή συμβαίνει να αυτογονιμοποιούνται και τα αυγά τους να πλέουν στην επιφάνεια.

Ένα τεράστιο πλάσμα ήταν το “τρόπαιο” της εξόρμησης με την βάρκα ανοιχτά της Καρύστου. Το μήκος του ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο και το βάρος τα 45 κιλά, σύμφωνα με τον πατέρα και υιό που λειτουργούν το ιχθυοπωλείο Κοτσανίτης στην Κάρυστο. Μία καταπληκτική φωτογραφία που ανήκει στον Δημήτρη Βερούχη.

Οι τυχεροί ψαράδες ποζάρουν παρέα με αυτό το μεγάλο πλάσμα που βρήκαν στη θάλασσα. Σήκωσαν τα δίχτυα από το βυθό και είδαν μέσα, αυτό το μεγάλο ψάρι. Η διάμετρος του κεφαλιού έφτανε τα 80 εκατοστά. (φωτογραφία: Δημήτρης Βερούχης)

Ο έμπειρος ψαράς, που βρίσκεται για πολλά χρόνια στη θάλασσα, ανέφερε ότι αυτό το ψάρι μπορεί να έχει μήκος πάνω από 2 μέτρα και το βάρος του τα 120 κιλά.

Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και το μάξιμουν όσον αφορά τα κιλά είναι τα 80.