Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Οι καλύτεροι και σε χαμηλό κόστος

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη χώρα μας και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πάρα πολύ απλός: κύρια πηγή ενέργειας τους είναι ο ήλιος και η χώρα μας έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλιοφάνειας στον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα σπίτι και αυτό είναι καλό και για το περιβάλλον αλλά και για τη τσέπη μας αφού η ηλιακή ενέργεια είναι δωρεάν.

Όλα αυτά είναι πράγματα που λίγο ή πολύ τα γνωρίζουμε σχεδόν όλοι. Αυτό που κάποιοι δεν γνωρίζουν όμως είναι που κυμαίνονται οι τιμές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και το ποιοι θεωρούνται οι καλύτεροι. Στο https://www.iliakoi-thermosifones.com θα βρείτε τους καλύτερους ηλιακούς της αγοράς, πως θα διαλέξετε όμως τον σωστό;

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε τον καλύτεροι ηλιακό θερμοσίφωνα της αγοράς στην καλύτερη τιμή.

Επιλέξτε τον καλύτερο ηλιακός θερμοσίφωνα για σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι γενικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το γεγονός ότι ένα μοντέλο είναι ακριβό δε σημαίνει και αναγκαία ότι είναι το καλύτερο ή καλύτερο από κάποιο άλλο φθηνότερο. Η διαφορά στη τιμή μπορεί να προέρχεται από τη πολύ μεγάλη δεξαμενή που έχει. Μία σωστή επιχείρηση με ηλιακούς θερμοσίφωνες θα σας καθοδηγήσει στον πιο κατάλληλο για σας έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνετε περιττά έξοδα για χαρακτηριστικά που απλά δεν θα σας φανούν χρήσιμα.

Ποιος τύπος ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ο καλύτερος;

Αυτό που ενδεχομένως να μην ξέρετε είναι το γεγονός ότι υπάρχουν δύο τύποι θερμοσίφωνα. Ο πρώτος τύπος είναι οι θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος, γνωστοί και ως παλαιού τύπου ενώ ο άλλος είναι οι κλειστού κυκλώματος. Χωρίς να μπούμε σε πολύ τεχνικές λεπτομέρειες μπορούμε να πούμε ότι η κύρια διαφορά τους είναι η λειτουργία κατά τον χειμώνα. Στη πρώτη κατηγορία δεν μπορεί να τοποθετηθεί αντιψυκτικό, οπότε δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν έχει πολύ κρύο ή παγωνιά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιες φορές τον χειμώνα να αναγκαστείτε να καταφύγετε στον παραδοσιακό θερμοσίφωνα. Η δεύτερη κατηγορία δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

Αν και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες παλαιού τύπου είναι πιο φθηνοί από τους πιο καινούργιους, η χρήση τους δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιοχές. Είναι μία καλή επιλογή για τα περισσότερα νησιά και για μέρη με μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας και ήπιους χειμώνες. Μπορεί οι τιμές στου ηλιακούς κλειστού κυκλώματος να είναι λίγο πιο υψηλές, αλλά η λειτουργία τους είναι εγγυημένη όλο το χρόνο.

Ψάξτε για πακέτα προσφοράς

Αν θέλετε να βρείτε την καλύτερη τιμή στον ηλιακό θερμοσίφωνα που σας ταιριάζει, είναι καλό να ψάξετε για κάποιο πακέτο προσφοράς που να περιλαμβάνει τουλάχιστον την

τοποθέτηση αλλά και τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση του. Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μία αρκετά δαπανηρή διαδικασία την οποία και φυσικά δεν μπορεί να αναλάβει οποιοσδήποτε μάστορας. Με μία προσφορά-πακέτο εξασφαλίζετε ότι η τοποθέτηση θα γίνει με σχετικά χαμηλό κόστος και από εξειδικευμένο και πολύ έμπειρο προσωπικό. Όσον αφορά τη συντήρηση, αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καλό είναι γίνεται από ειδικούς. Ειδικά στους ηλιακούς κλειστού τύπου θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της στάθμης του αντιψυκτικού και συμπλήρωση ή αναπλήρωση του όταν χρειάζεται.

Που μπορώ να βρω τις καλύτερες τιμές;

Σε γενικές γραμμές, ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε τιμές και προσφορές δεν είναι άλλος από το ψάξιμο στο internet. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στη πόλη σας θα υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που πωλούν και τοποθετούν ηλιακούς θερμοσίφωνες. Εννοείται ότι δεν αρκεί να «τσεκάρετε» απλά μερικά sites. Θα πρέπει και να έρθετε σε επικοινωνία με κάποιες επιχειρήσεις είτε διά ζώσης είτε μέσω internet για να μιλήσετε μαζί σας και να σας κάνουν κάποια πρόταση με βάση πάντα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού και του χώρου σας γενικότερα.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.