ΗΔΙΚΑ κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2022: Νέα αίτηση

Κοινωνικό τιμολόγιο: Έχουν αρχίσει αιτήσεις – Πώς βλέπετε αν είστε και εσείς δικαιούχοι για να έχετε χαμηλές χρεώσεις

Πέρσι η αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είχε αρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου όπου ευάλωτα νοικοκυριά μπορούσαν να μπουν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Φέτος ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα.

Ήδη στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ υπάρχει η σχετική ανακοίνωση που δίνει το πράσινο φως για αιτήσεις με τα οικονομικά στοιχεία του 2021. Έτσι, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου ΚΟΤ της ΔΕΗ θα πρέπει να μπουν στη σελίδα της ΗΔΙΚA και να καταθέσουν αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet

Με την παρέλευση διμήνου, όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα βγουν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Η προθεσμία για την υποβολή νέας αίτησης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) έτους 2022 είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

Για να δουν οι πολίτες ποιες είναι οι προϋποθέσεις και εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ (ΚΟΤ), μπαίνουν στην εφαρμογή και ακολουθούν τα παρακάτω βήματα:

ΗΔΙΚΑ ΚΟΤ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ, ΗΔΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ
Φέτος οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ

Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται.

Θα δουν μια φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Επιλέξουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί τα κριτήρια ή όχι.

Τέλος, για να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης].

Στο newse.gr μπορείτε να βρείτε τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ.