Η παραλία της Χιλιαδού στην μεγάλη οθόνη – Δείτε το βίντεο

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ κέρδισε έναν δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με την κωμωδία «Triangle of sadness» και με γυρίασματα που έκανε στην παραλία της Χιλιαδού

Η όξινη σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών γυρίστηκε στη Χιλιαδού, στην Εύβοια.

Το 2020 βρέθηκαν και έκαναν τα γυρίσματα. Η Εύβοια έχει πάρα πολλές ομορφιές και όσοι την επισκεφθούν, είμαστε σίγουροι ότι θα μαγευτούν.

Από την παραλία της Χιλιαδούς του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων μαγεύτηκε γνωστός σκηνοθέτης. Η Χιλιαδού βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και βρέχεται από το Αιγαίο και είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Αγριεύει τόσο πολύ και μάλιστα τη διάρκεια του χειμώνα, τα κύματα πλημμυρίζουν την παραλία.

Ψάχνοντας στην ιστορία, μάθαμε ότι τα παλαιότερα χρόνια η Χιλιαδού ήταν ορμητήριο πειρατών. Από αυτή την άγρια ομορφιά μαγεύτηκε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Σουηδός Ruben Ostlund. Ήταν το 2017 όταν στο Φεστιβάλ στις Κάννες πήρε τον Χρυσό Φοίνικα που απέσπασε η ταινία “The Square” του Ruben Ostlund.

Έτσι το 2020 έκανε ταινία στην Εύβοια που είχε τον τίτλο “Το τρίγωνο της θλίψης” με κεντρικό πυρήνα της τον κόσμο της μόδας. Το «Triangle of Sadness» έχει την παρακάτω θεματολογία.  Κατά τη διάρκεια μιας πολυτελούς κρουαζιέρας, τα πράγματα ξεφεύγουν εκτός ελέγχου όταν ο μαρξιστής καπετάνιος αποφασίζει να εκδικηθεί τα μοντέλα – επιβάτες του.

χιλιαδου ταινια
Κάννες: Στον Σουηδό Εστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το «Triangle of Sadness» -Στην Εύβοια γυρίστηκε η ταινία(πηγή φωτογραφίας:Φάνης Σπανός)

Ο συνδυασμός της ναυτίας, από μία ταυτόχρονη δυνατή καταιγίδα, και της τροφικής δηλητηρίασης επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα και οι επιβάτες του πλοίου καταλήγουν ναυαγοί στη Χιλιαδού. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ηθοποιός του Hollywood Woody Harrelson.

Χιλιαδού
Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της διεθνούς συμπαραγωγής «Triangle of Sadness» (πηγή φωτογραφίας:Φάνης Σπανός)

Πρόσφατα βγήκε στην δημοσιότητα και το τρέιλερ της ταινίας όπως θα δείτε παρακάτω: