Η Ελβετία της Ελλάδας βρίσκεται στην Εύβοια

Χιόνια στην Εύβοια

Και όμως η «Ελβετία της Ελλάδος» βρίσκεται στην Εύβοια. Όταν χειμωνιάζει παίρνουμε το αυτοκίνητο και κάνουμε αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθεί ένας must προορισμός που τον έχουν ονομάσει Ελβετία της Ελλάδας. Εκεί θα λατρέψετε το τρίπτυχο βουνό, τζάκι και χιόνι. Η ορεινή Εύβοια μας εξιτάρει και συνάμα μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε ξανά και ξανά. Αυτή η περιοχή που θα δείτε είναι κατάλληλη για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Σε αυτό το χωριό θα συναντήσετε πέτρινες πλατείες και ουζάκι στη χειμωνιάτικη λιακάδα. Η διαδρομή μέσα στα πλατάνια με θέα τη θάλασσα στο βάθος θα σας μαγέψει. Κλασική και αγαπημένη είναι η Σέττα. Το χωριό με το δικό του lifestyle.

Η διαδρομή μέσα στα πλατάνια με θέα τη θάλασσα στο βάθος θα σας μαγέψει. Κλασική και αγαπημένη είναι η Σέτα.

Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, περίπου μία ώρα διαδρομή με το αυτοκίνητο. Το όνομα της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο ενός Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή.

Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.
Το χωριό Σέτα με φόντο τον χειμωνιάτικο καιρό.

Εκεί θα δείτε φυσικές πηγές να αναβλύζουν σε αμέτρητες περιοχές και θα σας μείνουν αξέχαστα τα στενά δρομάκια.

Αξίζει να επισκεφθείτε ιστορικές εκκλησίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας της Αμμουδιώτισσας ή Αμπουδιώτισσας, που ανεγέρθηκε το 19ο αιώνα σε αυτό ξεκουράζονταν οι πολεμιστές του 1821.

Έξω από τα πλατάνια, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια και παγκάκια καθώς και μια αστείρευτη πηγή που τρέχει ακόμη και το καλοκαίρι παγωμένο νερό.

Εκεί θα βρείτε εκλεκτά εδέσματα, κρεατικά, τηγανόψωμα, κρασί, λάδι, οπωροκηπευτικά, όλα από τους ντόπιους παραγωγούς. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά του γευστικού μενού που προσφέρουν στους ταξιδιώτες οι γραφικές ταβέρνες που λειτουργούν στη Σέτα.

Μαγική η Σέτα με το χιόνι

Αν το ζητούμενο είναι η ξεκούραση και να δείτε χιόνι, απλά αράζετε στον ξενώνα σας και απολαμβάνετε την ομορφιά της φύσης με σύντομους περιπάτους γύρω από το χωριό – το δάσος εξάλλου σας πολιορκεί από παντού.

Αφού περπατήσετε στα στενά της δρομάκια, κλείστε τη μέρα σας με μια καυτή φασολάδα και ντόπιο λουκάνικο.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τρόμαξε όταν πήγε να δει το ρολόι του νερού – Δείτε τι έγινε

Σε αυτό το χωριό της Εύβοιας είδαν κάτι σπάνιο στη θάλασσα

Εύβοια: Έπαθε πλάκα με αυτό που είδε στο φλυτζάνι του καφέ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.