Επεισόδια με Ρομά στη Χαλκίδα: Έβαλαν φωτιά στις Καμάρες

επεισοδια ρομα χαλκιδα

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023 με δεκάδες Ρομά να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Από τις 9 το βράδυ έστησαν πύρινα οδοφράγματα στην είσοδο της Χαλκίδας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ στις Καμάρες και έχει ως αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου μια ώρα ο δρόμος έξω από τη Χαλκίδα στις Καμάρες.

Πυκνή είναι η ροή των οχημάτων στον κυκλικό κόμβο όπου εκεί υπάρχει όχημα της αστυνομίας και ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Κανένα όχημα δεν κατευθύνεται προς την οδό Στύρων μιας και είναι κλειστός ο δρόμος. Όσοι θέλουν να μεταφερθούν προς Νέα Αρτάκη ακολουθούν την οδό Χαϊνά όπου εκεί δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Αποκλεισμένη η Χαλκίδα από τα επεισόδια των Ρομά

Οι ΡΟΜΑ όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία, έβαλαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο.

Αποκλεισμένη είναι περιοχή στην πόλη της Χαλκίδας από τις Καμάρες μέχρι τα ΚΤΕΛ από Ρομά που βρίσκονται στην οδό Στύρων και έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα που πήραν από παρακείμενο κατάστημα διαμαρτυρόμενοι για τον Θάνατο του 17χρονου από αστυνομικό στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Δείτε τον χάρτη της Google με την κίνηση στους δρόμους

επεισοδια ρομα χαλκιδα

Στον παραπάνω χάρτη της google όπως βλέπετε και εσείς έχει κλείσει ο δρόμος λίγα μέτρα πριν τις Καμάρες μέχρι την είσοδο των ΚΤΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε απόσταση και βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο μαζί με 2 πυροσβεστικά.

Πριν από ένα χρόνο είχαν διαμαρτυρηθεί ξανά στις Καμάρες

Η παρακάτω φωτογραφία είναι κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας στο ίδιο πάλι σημείο, έξω από τις Καμάρες.

επεισοδια ρομα χαλκιδα

Καπνοί, φωνές και κλείσιμο δρόμου είχαμε στην περιοχή Καμάρες της Χαλκίδας στις 13 Δεκεμβρίου 2022. Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα όταν είχε ξεκίνησε η συγκέντρωση.

Διαμαρτυρίες έκαναν οι Ρομά με φωτιές και οδοφράγματα στη Χαλκίδα. Δύσκολη η κατάσταση στη Χαλκίδα το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022 με κλειστούς δρόμους στην πόλη και την ταλαιπωρία των οδηγών στο ζενίθ.

Οι διαμαρτυρίες τότε ήταν για τον θάνατο του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό είχε προκαλέσει αναταραχή σε όλους τους χώρους όπου μένουν Ρομά όπως και στη Χαλκίδα.

Απογευματινές ώρες, αναταραχή επικράτησε στις Καμάρες με δεκάδες Ρομά να διαμαρτύρονται με πανό ενώ παράλληλα άναψαν και φωτιές.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έκλεισε τον δρόμο και γίνονταν εκτροπή της κυκλοφορίας από άλλους οδικούς άξονες της Χαλκίδας.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν μεγάλη στους γύρω δρόμους. Μια κατάσταση που επιβάρυνε και άλλο την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Χαλκίδας που κάθε μέρα γίνεται το αδιαχώρητο.

Από τη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε ότι, απογευματινές ώρες, έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις ατόμων σε ευρύτερες περιοχές της Χαλκίδας, Θήβας και Άμφισσας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου (130) άτομα.

Κατά τις συγκεντρώσεις αυτές, τα άτομα προέβησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος και πραγματοποιήθηκαν εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ επίσης προέβησαν σε καύση ελαστικών και κατά περίπτωση κάδων απορριμμάτων. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν ησύχως.