Δείτε τι έγινε το απόγευμα στις Καμάρες Χαλκίδας

Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες οι Ρομά με φωτιές και οδοφράγματα και στη Χαλκίδα- Έκλεισαν δρόμοι
Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες οι Ρομά με φωτιές και οδοφράγματα και στη Χαλκίδα- Έκλεισαν δρόμοι

Καπνοί, φωνές και κλείσιμο δρόμου είχαμε στην περιοχή Καμάρες της Χαλκίδας. Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα όταν ξεκίνησε η συγκέντρωση. Δείτε τι τονίζει η αστυνομία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Διαμαρτυρίες έκαναν οι Ρομά με φωτιές και οδοφράγματα στη Χαλκίδα. Δύσκολη η κατάσταση στη Χαλκίδα το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022 με κλειστούς δρόμους στην πόλη και την ταλαιπωρία των οδηγών στο ζενίθ.

Ο θάνατος του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, έχει προκαλέσει αναταραχή σε όλους τους χώρους όπου μένουν Ρομά όπως και στη Χαλκίδα. Απογευματινές ώρες, αναταραχή επικράτησε στις Καμάρες με δεκάδες Ρομά να διαμαρτύρονται με πανό ενώ παράλληλα άναψαν και φωτιές.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έκλεισε τον δρόμο και γίνονταν εκτροπή της κυκλοφορίας από άλλους οδικούς άξονες της Χαλκίδας. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν μεγάλη στους γύρω δρόμους. Μια κατάσταση που επιβάρυνε και άλλο την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Χαλκίδας που κάθε μέρα γίνεται το αδιαχώρητο.

Από τη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι, σήμερα (13-12-2022) απογευματινές ώρες, έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις ατόμων σε ευρύτερες περιοχές της Χαλκίδας, Θήβας και Άμφισσας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου (130) άτομα.

Κατά τις συγκεντρώσεις αυτές, τα άτομα προέβησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος και πραγματοποιήθηκαν εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ επίσης προέβησαν σε καύση ελαστικών και κατά περίπτωση κάδων απορριμμάτων. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν ησύχως.