Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο – Γιατί να το επιλέξω;

Η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει η προτεινόμενη επιλογή καπνίσματος για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δουλεύει θερμαίνοντας το υγρό αναπλήρωσης. Όταν ένα άτομο ατμίζει, η θερμαινόμενη συσκευή ενεργοποιείται μετατρέποντας την υγρή μορφή σε αέρια. Ο ατμός αυτός εισπνέεται από τον καπνιστή. Τα οφέλη από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σχέση με το συμβατικό είναι αρκετά. Εξοικονομούν χρήματα, μειώνουν τους κίνδυνους για την υγεία και σίγουρα είναι πιο βολικά από τα συμβατικά.

Όμως οι κυριότερες πιθανές θετικές επιπτώσεις που επισημάνθηκαν σε διάφορες μελέτες αναφέρουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να είναι:

• Λιγότερο επιβλαβή από τα παραδοσιακά τσιγάρα.

• Περιέχουν μικρότερη ποσότητα και χαμηλότερα επίπεδα τοξικών ουσιών από τα παραδοσιακά τσιγάρα.

• Μπορεί να βοηθήσει τους ενήλικες που καπνίζουν παραδοσιακά τσιγάρα να σταματήσουν ή να μειώσουν τη συνήθεια του καπνίσματος.

Η διαφορά μεταξύ του καπνίσματος και του ατμίσματος είναι ότι το κάπνισμα μεταφέρει τη νικοτίνη με την καύση του καπνού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενώ το άτμισμα μεταφέρει τη νικοτίνη θερμαίνοντας ένα υγρό με πολύ λιγότερο επιβλαβή τρόπο. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ακόμη περισσότερο νικοτίνη από ό, τι όταν καπνίζουν προϊόντα καπνού. Παρ ‘όλα αυτά, η ποσότητα νικοτίνης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι χαμηλότερη από ό, τι σε ένα συμβατικό τσιγάρο, γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν πιο ελκυστικό. Ένα άλλο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πίσσα ή καπνός. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατασκευασμένο από ηλεκτρονικό υγρό. Η νικοτίνη είναι ένα συστατικό του καπνού, το οποίο αναμιγνύεται με έναν αρωματικό παράγοντα.Στο κάπνισμα, η ποσότητα νικοτίνης στα τσιγάρα είναι γενικά σταθερή και η ποσότητα που παίρνετε εξαρτάται από τον τρόπο που καπνίζετε. Στο άτμισμα, η ποσότητα της νικοτίνης εξαρτάται από την ισχύ του e-liquid που επιλέγετε και τον τρόπο με τον οποίο ατμίζετε. Ως αποτέλεσμα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση από τα τσιγάρα στην περίπτωση κυρίως που θέλουμε να κάνουμε τη μετάβαση από το συμβατικό στο ηλεκτρονικό με σκοπό τη διακοπή του καπνίσματος.

Όμως πέρα από το ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επιβλαβές υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι για να το επιλέξετε από την εταιρεία Alter Smoke. Δεν υπάρχει πια αυτή η ενοχλητική μυρωδιά-σήμα κατατεθέν των παραδοσιακών καπνιστών. Δεν μυρίζουν πια τα ρούχα, τα μαλλιά, δεν κιτρινίζουν τα χέρια, δεν μυρίζουν οι χώροι που καπνίζετε. Το αυτοκίνητο, το σπίτι και το γραφείο δεν θυμίζουν πια σε τίποτα την περίοδο του κλασικού καπνίσματος που όλα μύριζαν τσιγάρο. Το άτμισμα έχει μυρωδιά αλλά απέχει πολύ από τη μυρωδιά του καπνού και τις περισσότερες φορές δεν γίνεται ούτε αντιληπτό αλλά ούτε και ενοχλητικό από τους μη καπνιστές.

Επιπλέον με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορείτε να ελέγξετε την παραγωγή ατμού γιατί το άτμισμα σας δίνει τον έλεγχο της ποσότητας ατμού που εκπνέετε. Ορισμένοι ατμιστές προτιμούν μικρότερες συσκευές για ευκολία και χαμηλό όγκο ατμών. Η προσαρμογή της ισχύος εξόδου, της ροής αέρα και του τύπου πηνίου επιτρέπει να ρυθμίσετε περαιτέρω την ένταση του ατμού σας και κατά συνέπεια και τη γεύση. Σας δίνει λοιπόν τη δυνατότητα να είστε όσο διακριτικοί απαιτούν οι περιστάσεις, ανάλογα με το πώς θα επιλέξετε να ατμίσετε.

Επιπρόσθετα πολύ σημαντική είναι και η επιλογή γεύσεων που μπορείτε να έχετε μέσω του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Υπάρχουν γεύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα, όπως γεύσεις φρούτων, επιδόρπιων, μέντας και πολλών ακόμη, χωρίς να παραβλέπουμε και το γεγονός ότι ο κάθε χρήστης μπορεί να φτιάξει τη δική του γεύση, δείτε περισσότερα στο altersmoke.gr.

Τέλος δεν πρέπει να παραβλέψετε το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποδεδειγμένα είναι πολύ πιο οικονομικό από το τσιγάρο καπνού. Η αγορά ατμίσματος είναι μεγάλη και ανταγωνιστική. Υπάρχουν πολλά προϊόντα σε κάθε εύρος τιμών που μπορούν να ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε χρήστη. Είτε θέλετε ένα απλό ηλεκτρονικό τσιγάρο μιας χρήσης είτε ένα πιο εξελιγμένο, υπάρχει σίγουρα κάποιο που σας καλύπτει απόλυτα και μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε από σήμερα.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.