Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Πανοτόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο τοπογράφος – μηχανικός Γιώργος Πανοτόπουλος, που ήταν μέλος της επιτροπής για την προστασία της Δημοτικής Αγοράς.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδας.

Δείτε την ανακοίνωση από την επιτροπή της προστασίας της Δημοτικής αγοράς:

“Σαν κεραυνός ακούστηκε ανάμεσά μας το τραγικό νέο. Ο Γιώργος Πανοτόπουλος (γεννήθηκε το 1949) έφυγε ξαφνικά από κοντά μας χθες βράδυ, σκορπίζοντας θλίψη και οδύνη στην ομάδα μας της οποίας υπήρξε ενεργότατο μέλος.

Η σκέψη μας είναι με τους δικούς του και, κυρίως με την αγαπημένη του Δήμητρα την οποία συλλυπούμεθα και στην οποία ευχόμαστε δύναμη για να αντέξει το χτύπημα.

Ο Γιώργος Πανοτόπουλος υπήρξε, εκτός από καλός φίλος, αυτό που λέμε «ενεργός πολίτης». Χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας, έμπαινε μπροστά για κάθε θέμα που αφορούσε στην αγαπημένη του Χαλκίδα στην οποία γεννήθηκε το 1949.

Με την επαγγελματική του ιδιότητα (τοπογράφος μηχανικός) στήριξε και πρωτοστάτησε σε πολλές πρωτοβουλίες για το καλό της πόλης

  • τόσο μέσα από τον Σύλλογο Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Εύβοιας (χρημάτισε για ένα διάστημα Πρόεδρός του) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμ. Εύβοιας,
  • όσο και μέσα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών

Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην

  • Δημιουργία του ΤΕΕ/Ν.Ευβοίας – από την θέση του Προέδρου των Τοπογράφων
  • Γνωμοδότηση του ΤΕΕ/ΤΜ.ΕΥΒΟΙΑΣ για το νέο κτήριο των ΚΤΕΛ
  • Γνωμοδότηση του ΤΕΕ/ΤΜ.ΕΥΒΟΙΑΣ για τα κτήρια Γεωργιάδη

Ξεχωριστή επίσης υπήρξε η συμβολή του στον αγώνα για την διάσωση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας (ΔΑΧ).

  • Ήταν από τους λίγους που το 2001 κινητοποιήθηκαν και απέτρεψαν την παραχώρηση του δημόσιου αυτού αγαθού (δημόσιος χώρος και ιστορικής αξίας κτήρια) από την δημοτική αρχή σε ιδιωτικά κεφάλαια για ανέγερση μωλλ με …αντιπαροχή.
  • Ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξαν, το 2013 στην κινητοποίηση των χαλκιδαίων, μέσω της ομάδας μας, για την αποτροπή αποχαρακτηρισμού και γκρεμίσματος της ΔΑΧ και την αποκατάστασή της.

Τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα: επιμονή σε αυτό που πίστευε ως ορθό μέχρι τέλους, ακόμη και απέναντι στις δικαστικές αρχές όταν χρειαζόταν (περίπτωση ΚΤΕΛ, περίπτωση Δημοτικής Αγοράς). Με σεβασμό στον νόμο και τις λεπτομέρειές του. Με προσφορά φανερή αλλά αθόρυβη, χωρίς ίχνος αυτοπροβολής. Ένας πολύτιμος αγωνιστής της δημοκρατίας.

Αυτός ήταν και θα είναι για εμάς ο Γιώργος Πανοτόπουλος. Και πάντα ξεχωριστός φίλος στη σκέψη μας.

Κρίμα Γιώργο που δεν θα είσαι μαζί μας όταν ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης της Αγοράς στην δρομολόγηση του οποίου η συμβολή σου ήταν καθοριστική. Εμείς συνεχίζουμε. Ξέρουμε ότι κι εσύ αυτό θα ήθελες πάνω απ’ όλα..

Καλό σου ταξίδι.

  • Στην μνήμη του Γιώργου Πανοτόπουλου η ομάδα μας θα καταθέσει, αντί στεφάνου, ένα ποσόν στο «Χαμόγελο του παιδιού».”

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι