Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Τι πλεονεκτήματα μπορεί να δώσει ένα φροντιστήριο σε αντίθεση με το ιδιαίτερο, στο παιδί:

1.Τα φροντιστήρια είναι πιο οικονομικά προσιτά.

Οι περισσότεροι όταν ακούν οικονομικότερες τιμές μπορεί να σκεφτούν ότι είναι χαμηλότερο και το επίπεδο της μάθησης. Αυτός ο τρόπος σκέψης όμως, είναι λανθασμένος. Δεν σημαίνει ότι επειδή ένα φροντιστήριο είναι πιο οικονομικό, η ποιότητα του μαθήματος του δεν είναι καλή, ίσα ίσα είναι αποδεδειγμένο πως ένα φροντιστήριο, με το ομαδικό του πνεύμα, τη πειθαρχία και τη συνεργασία που προσφέρει, αποδίδει και βοηθάει καλύτερα από ένα ιδιαίτερο μάθημα.

2. ομαδικότητα

Ο εκάστοτε μαθητής που θα γραφτεί σε ένα φροντιστήριο αυτόματα κατέχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε ένα τμήμα με άλλους συμμαθητές. Έτσι το μάθημα όχι μόνο γίνεται πιο παραστατικό, άμεσο και ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα συζητούνται μεταξύ μαθητών οι προβληματισμοί, οι διαφορετικές απόψεις και οι απορίες που μπορεί να έχει ο καθένας και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας λεγόμενος “υγιής ανταγωνισμός”. Εκτός όμως από την συνεργασία των μαθητών, άλλος ένας τρόπος με τον οποίο το μάθημα του φροντιστηρίου στις μέρες μας είναι πιο παραστατικό, είναι οι διαδραστικοί πίνακες και γενικότερα διαφορά μέσα που χρησιμοποιούν τα σημερινά φροντιστήρια για να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον! Στα φροντιστήρια Χαλάνδρι θα βρείτε τα σωστά οργανωμένα φροντιστήρια των οποίων ρόλος είναι να ενθαρρύνουν και να καθοδηγούν τον μαθητή στον δρόμο της επιτυχίας.

3. διαγωνίσματα

Καθόλη τη διάρκεια του έτους όλοι οι μαθητές του φροντιστηρίου υποβάλλονται σε τεστ και διαγωνίσματα προκειμένου να είναι και εκείνοι και οι γονείς τους ενήμεροι και συνειδητοποιημένοι για την πορεία τους. Ταυτόχρονα με αυτή τη διαδικασία καταφέρνουν να συναγωνίζονται τους συμμαθητές τους κάτι το οποίο τους βάζει σε ένα κλίμα ανταγωνισμού με αποτέλεσμα να δίνουν όλο και περισσότερη βάση και προσοχή στα μαθήματα τους, από εκείνη που πιθανόν θα έδιναν στα αντίστοιχα ιδιαίτερα μαθήματα.

Ξεκινήστε από μικρή ηλικία το φροντιστήριο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να βλέπουμε παιδιά να γράφονται σε φροντιστήρια μόνο στην Τρίτη λυκείου γιατί πιστεύουν ότι είναι η ιδανική περίοδος να αφοσιωθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι βάσεις όμως κατακτώνται από μικρότερη ηλικία. Το μυαλό προκειμένου να συνηθίσει στην αποστήθιση και το πολύωρο διάβασμα χρειάζεται χρόνια εξάσκησης, επομένως καλό θα ήταν ένα παιδί από την πρώτη ή τη δευτέρα λυκείου κιόλας να έχει αρχίσει το φροντιστήριο ούτως ώστε να μπει στο κλίμα της τελικής ευθείας για τη δύσκολη διαδικασία των πανελληνίων.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.