Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022: Πότε θα δοθεί;

φοιτητικο επιδομα 2022, φοιτητικο στεγαστικο επιδομα, φοιτητικο επιδομα 2022 ποτε θα δοθει,φοιτητικο στεγαστικο επιδομα 2022, φοιτητικο επιδομα πληρωμη, φοιτητικο στεγαστικο επιδομα 2022 ποτε θα δοθει,φοιτητικο επιδομα 2022 πληρωμη, φοιτητικο επιδομα ικυ, μπηκε το φοιτητικο επιδομα,
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022: Ποιοι θα πάρουν αύξηση; unsplash

Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι φοιτητές δεν θα το πάρουν;

Ένα βοήθημα για πολλές οικογένειες και στην Εύβοια που κάθε χρόνο παίρνουν οι φοιτητές. Θα πρέπει να γίνει διαδικασία υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων για το ακαδημαϊκό έτος 2021- 2022 όσον αφορά το φοιτητικό επίδομα.

Πιο αναλυτικά, τα συμπληρωματικά στοιχεία του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, αφορούν την περίπτωση συγκατοίκησης. Ειδικότερα, αφορούν όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022: Τι συμβαίνει σε περίπτωση αδερφών;

Το φοιτητικό επίδομα θα δοθεί αναδρομικά για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, αλλά θα είναι αυξημένο στα 1.500 και στα 2.000 ευρώ, για όσους δικαιούχους επιλέξουν να μείνουν με άλλον φοιτητή ή φοιτήτρια. Για τα αδέρφια, δεν έχει σημασία η συγγενική ιδιότητα, αλλά να συγκατοικούν και να έχουν φοιτητική ιδιότητα.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022: Ποιοι θα πάρουν αύξηση;

Η αύξηση αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι για την αναδρομική χορήγηση φοιτητικού επιδόματος του συμπληρωματικού ποσού των 500 ευρώ, καλούνται να υποβάλουν μία απλή συμπληρωματική δήλωση στο εκπαιδευτήριο όπου και φοιτούν.Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος θα δουν όλοι οι φοιτητές και μάλιστα αναδρομικά.

Φοιτητικό επίδομα 2022: Πότε θα πληρωθεί;

Δεν υπάρχει μια στάνταρ ημερομηνία όπου θα γίνει η πληρωμή για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η πίστωση του γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς και παίζει ρόλο το πότε έγινε η κάθε αίτηση του δικαιούχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί φοιτητές έχουν πληρωθεί.

Τέλος, για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.