Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε η αίτηση για υποτροφίες ΙΚΥ;

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ θα «τρέχουν» μέχρι Τρίτη Φεβρουαρίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους για τη χορήγηση υποτροφιών από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Την οικονομική αυτή ενίσχυση θα δώσει το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών. Ονομάζεται και ΙΚΥ, εξού και το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ που κάθε χρόνο δίνει υποτροφίες.

Το επίδομα ΙΚΥ δίνεται μετά από αίτηση και έχει να κάνει με οικονομική ενίσχυση επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι προπτυχιακές υποτροφίες που αποσκοπούν στην υποστήριξη επιμελών φοιτητών, οι οποίοι διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και τις προκήρυξε το ΙΚΥ.

Μετά από λίγες ημέρες θα βγουν τα αποτελέσματα ΙΚΥ που θα δίνουν πεντακόσια ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους. Θα πάρουν τον χρόνο έξι χιλιάδες ευρώ συνολικά.

Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ: Μέχρι πότε η αίτηση για υποτροφίες
Το επίδομα ΙΚΥ δίνεται μετά από αίτηση και έχει να κάνει με οικονομική ενίσχυση επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Photo by Siora Photography on Unsplash

Όσοι φοιτητές σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους, θα πάρουν τριακόσια ευρώ μηνιαίως και τον χρόνο 3.600 ευρώ συνολικά.

Με την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα πρέπει να πατηθεί ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ και στην επόμενη οθόνη στο «Θέμα Βοήθειας» να επιλεγεί «Προπτυχιακές Υποτροφίες/Διοικητική υποστήριξη/Όροι, δικαιολογητικά, προθεσμίες»). Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση (κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ) παρέχεται μέσω του email: [email protected]

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020.

Οι υποψήφιοι για να πάρουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν ΑΦΜ και να κάνουν αυτοί ή οι γονείς τους φορολογική δήλωση, να είναι Έλληνες πολίτες ή Ευρωπαίοι ή να μένουν μόνιμα ή να είναι πρόσφυγες. κατέχουν ελληνικό ΑΦΜ. Θα πρέπει να μην λαμβάνουν άλλη υποτροφία.

Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής.

Θα πρέπει επίσης οι φοιτητές να έχουν εισαχθεί στην σχολή τους μέσω πανελληνίων και όχι να έχουν εκμεταλευτεί άλλες διατάξεις.

Όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή τα δικαιολογητικά στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://ams.iky.gr. Εκεί θα βρείτε και όλες τις λεπτομέρειες.