Εύβοια: Στο νοσοκομείο 30χρονη ύστερα από τροχαίο

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η 30χρονη οδηγός του ενός οχήματος
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η 30χρονη οδηγός του ενός οχήματος (φωτογραφία αρχείου)

Τροχαίο ατύχημα είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στην Ερέτρια.

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους έξω από την κωμόπολη. Την ίδια ώρα αναγνώστες του evianews επισημαίνουν την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το οδικό δίκτυο τα τελευταία χρόνια.

Τραυματίστηκε 30χρονη κοπέλα σε τροχαίο στην Ερέτρια

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η 30χρονη οδηγός του ενός οχήματος. Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στο σημείο και κάλεσαν ασθενοφόρο. Άμεσα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το πόδι.

Δείτε τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος

Υπάρχουν οι πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές σε περίπτωση τραυματισμού και πρέπει όλοι να τις έχουμε υπόψιν μας σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τροχαίο ατύχημα είτε στην Εύβοια είτε εκτός νομού.

-Αν ο τραυματίας αιμορραγεί, χρησιμοποίησε αποστειρωμένες γάζες ή καθαρά πανιά ή ρούχα και δώσε πίεση στο σημείο. Πρόσθεσε συνεχώς γάζες, χωρίς να αφαιρείς τις προηγούμενες και αν έχεις επίδεσμο σταθεροποίησε τον όταν σταματήσει η αιμορραγία.

-Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγγίζεις αίμα, χωρίς να φοράς γάντια μιας χρήσεως. Απαραίτητη είναι να υπάρχουν τα γάντια στο αυτοκίνητο μας.

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να σκεπάσεις τον τραυματία με κουβέρτα ή μπουφάν, για την αποφυγή απώλειας θερμότητας.

-Μην ξεχνάς να μιλάς συνεχώς στον τραυματία και να τον ενθαρρύνεις ψυχολογικά και ενημέρωσε τον ότι έρχεται ειδικευμένη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσεις ελπίδες και αισιοδοξία.

– Δεν πρέπει να ξεχνάς μια πολύ σοβαρή συμβουλή. Θα πρέπει να μην κουνιέται ο τραυματίας. Πρέπει να του το υπενθυμίζεις κάθε λίγο. Πρέπει να τον συμβουλεύεις να μείνει ακίνητος έως ότου έρθει η βοήθεια.

– Τέλος αν ο τραυματίας δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει φυσιολογικά, διατήρησε ανοιχτό τον αεραγωγό του.