Εύβοια: Έκρυβε έναν πολύτιμο θησαυρό στα τσουβάλια [Φωτό]

τσουβάλια με "θησαυρό" της θάλασσας!
Μέσα από την θάλασσα έβγαλε θησαυρό που του έφερε πολλούς μπελάδες

Ένας “θησαυρός” από την θάλασσα στην Εύβοια που του έφερε πολλούς μπελάδες.

Ένας “θησαυρός” μικρός που βρίσκεται στον βυθό και στα βράχια. Πολλές φορές τον συναντάμε στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη με φύκια ή επάνω σε βράχους, σε μικρό σχετικά βάθος. Χαρακτηριστικό του, είναι τα μακριά τους αγκάθια, με τα οποία κινούνται. Είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια. Μιλάμε για τους αχινούς.

Η θάλασσα μπορεί να είναι προσβάσιμη για όλους υπάρχουν όμως και κάποιοι απαράβατοι κανόνες.Την θάλασσα μπορείς να την βλέπεις και να κολυμπάς τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως υπάρχουν κάποια “υπάρχοντα” της, που δεν μπορείς να τα αγγίξεις.

2 άτομα κατάφεραν να βρουν μέσα από την θάλασσα 2920 αχινούς και να τους βάλουν σε τσουβάλια όπως θα δείτε και στην φωτογραφία. Το περιστατικό έγινε στην θαλάσσια περιοχή Γάιδαρος που βρίσκεται στην περιοχή της Δροσιάς Χαλκίδας.

Οι λιμενικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν ενώ η ποσότητα κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Έβγαλαν από θάλασσα τον θησαυρό και τον έβαλαν σε τσουβάλια
2 άτομα κατάφεραν να βρουν μέσα από την θάλασσα 2920 αχινούς και να τους βάλουν σε τσουβάλια όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Πηγή φωτογραφίας: Λιμενικό Σώμα

Η ερασιτεχνική αλιεία αχινών επιτρέπεται μόνο για τους κατόχους ερασιτεχνικής άδειας αλιείας και με πολλούς περιορισμούς όσον αφορά τον αριθμό της αλίευσης.

Το μαύρο χαβιάρι της θάλασσας ονομάζεται ο αχινός

Ο αχινός θεωρείται τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και είναι περιζήτητος τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς ο αχινός αποκαλείται σήμερα από κάποιους “μαύρο χαβιάρι”, καθώς πωλείται ως θησαυρός.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο αχινός σε ολόκληρη την Ελλάδα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και οι αρμόδιες αρχές είναι, διατεθειμένες, να επιβάλουν τα τσουχτερά πρόστιμα στους κολυμβητές, ερασιτέχνες ψαράδες χωρίς άδεια αλιείας, απλούς πολίτες, που περνούν την ώρα τους ψαρεύοντας αχινούς.