Δείτε πως εξαφανίστηκε ένας δρόμος στη Χαλκίδα [Φωτογραφίες]

Έγινε πριν αρκετά χρόνια και είναι απίστευτο πως χάθηκε αυτός ο δρόμος στη Χαλκίδα.

Το περιστατικό έγινε πριν πολλά χρόνια έξω από τη Χαλκίδα. Τα χρόνια πέρασαν αλλά δεν έχει γίνει ακόμα κάτι προκειμένου να διορθωθεί.

Στο σημείο υπάρχει μία ταμπέλα που αποτρέπει τους οδηγούς να συνεχίσουν την διαδρομή μιας και υπάρχει πεσμένος δρόμος εξαιτίας της κατολίσθησης.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται έξω από τη Χαλκίδα. Είναι κοντά στην περιοχή του “ορφανοτροφείου” κοντά στην Έξω Παναγίτσα.

Μια υπέροχη περιοχή που βλέπει θάλασσα και πολλοί Χαλκιδέοι την επιλέγουν για να κάνουν περίπατο.

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σε όλη την πόλη υπάρχουν περιοχές για να περπατήσεις και να απολαύσεις το πανέμορφο τοπίο. Βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της νησιού της Εύβοιας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα.

Πριν σας δείξουμε τις φωτογραφίες όπου ο δρόμος εξαφανίστηκε στη Χαλκίδα, αξίζει να σας πούμε ότι στην ηπειρωτική πλευρά της, στον λόφο της Κανήθου, δεσπόζει το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα.

Οι ταμπέλες ενημερώνουν τους οδηγούς ότι έχει πρόβλημα αυτός ο δρόμος στη Χαλκίδα

Όλη η πόλη της Χαλκίδας είναι μοναδική. Εκεί στη Γέφυρα του Ευρίπου, υπάρχει το μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη με την αλλαγή της κατεύθυνσης των νερών, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της. Το ίδιο φαινόμενο υπάρχει και στον Παναμά.

Τα προστατευτικά κάγκελα πήγαν στη θάλασσα εξαιτίας της καθίζησης του εδάφους.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χαλκίδα έχει πληθυσμό 59.125 κατοίκους. Ο Δήμος Χαλκιδέων συστάθηκε το 1835 και συμπεριλάμβανε τη Χαλκίδα, έδρα του Δήμου, καθώς και τους οικισμούς Ανεμόμυλο, Αφράτι, Βασιλικό, Δοκό, Καράμπαμπας, Φύλλα, Πετρωτό, Άγιο Νικόλαο και Μύτικας.

Πάντως αυτό που ζητούν κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής είναι να διορθωθεί η κατάσταση και να μην επιδεινωθεί και άλλο ο δρόμος στη Χαλκίδα.