Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Ποια έργα θα γίνουν;

Τρία νέα έργα έρχονται στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Πρόκειται για τη μελέτη και τον καθορισμό εκτέλεσης του έργου «επισκευή και συντήρηση οδικού δικτύου της Δ.Ε. Κονιστρών», την αποδοχή της ένταξης του έργου «Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ,την έγκριση της μελέτης και τον καθορισμό εκτέλεσής του, και την αποδοχή ένταξης στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του «νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δήμου Κύμης Αλιβερίου όπως και την αποδοχή της μελέτης του και του καθορισμού εκτέλεσής του.

Επισκευή συντήρηση οδικού δικτύου Κονιστρών
Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Νίκος Μπαράκος τόνισε ότι πρόκειται για μια μελέτη που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις της Δ.Ε Κονιστρών προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ που έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Δημά και τους τοπικούς προέδρους της δημοτικής Ενότητας.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Κ. Δημάς τόνισε ότι οι ασφαλτοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις αφορούν σε 7 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και δεν αποκλείστηκε κανένας πρόεδρος από τη διαδικασία επιλογής των σημείων που χρειάζονται παρεμβάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την έκταση της δημοτικής ενότητας.

Ανέγερση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης

Ο κ Μπαράκος στην εισήγησή του ανέφερε ότι το έργο ανέγερσης του νέου Βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης είναι ένα έργο που ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό να εντάξουν καθώς είχε κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος αλλά μαζί με αρκετά άλλα έργα δεν είχαν προχωρήσει κάτι που έγινε κατορθωτό στη συνέχεια με την ένταξη του στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Στην παρούσα συνεδρίαση εγγράφηκε και το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000 € )στον προϋπολογισμό και πλέον είναι έτοιμο προς δημοπράτηση ενώ προβλέπεται η ανέγερση του κτηρίου και η αγορά του εξοπλισμού του.

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλ. Θεοδώρου ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου , τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το δήμαρχο για την «διορατικότητα του να καταβάλει κάθε προσπάθεια ένταξης ενός έργου που αφορά στα παιδιά και για τις προσπάθειες εξασφάλισης αρκετών μελετών που αφήνουν παρακαταθήκη στις επόμενες δημοτικές αρχές να πράξουν έργα κάτι που δεν βρήκε η παρούσα δημοτική αρχή»

Νέο καταφύγιο αδέσποτων Ζώων
Το νέο καταφύγιο Αδέσποτων ζώων θα γίνει στο σημείο που σήμερα βρίσκεται το προσωρινό τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων Νίκος Μπαράκος. Είναι προϋπολογισμού 372 χιλιάδων ευρώ εκ των οποίων 334 χιλιάδες ευρώ αφορούν στην ανέγερση του νέου κτηρίου και 38 χιλιάδες ευρώ τον υπερσύχρονο κτηνιατρικό εξοπλισμό του ενώ έχει εξασφαλισθεί η μίσθωση του Οικοπέδου για 15 χρόνια.