Δείτε τι ξεφύτρωσε πάνω σε ένα δέντρο στην Εύβοια!

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πολλά, μόνο και μόνο η φωτογραφία που θα δείτε από την Εύβοια, είμαστε σίγουροι ότι θα σας καταπλήξει.

Είναι από τις ωραίες ειδήσεις της Εύβοιας που μας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω. Όταν ο άνθρωπος ζούσε μια απλή και λιτή ζωή. Ζούσε και αγαπούσε το δάσος και το σέβονταν. Αγαπούσε τα πάντα που τον περιέλαβαν. Αγαπούσε από τα χορτάρια μέχρι τα δέντρα.

Είναι στιγμές από την ιστορία της Εύβοιας που έρχονται από το παρελθόν. Κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί καταπληκτικές ιστορίες από τα παλιά. Όπως ένα ιστορικό γεγονός στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας όπου είχε μαζευτεί στρατός. (Διαβάστε ΕΔΩ γιατί μαζεύτηκε ένα πρωί ο στρατός στην γέφυρα της Χαλκίδας)

Θα φύγουμε από την πόλη και θα μετακομίσουμε στα βουνά της Εύβοιας. Εκεί υπήρχαν χωράφια και μαντριά όπου οι κάτοικοι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία. Εκεί δεν υπήρχε η πολυτέλεια όταν θα ξυπνήσουμε το πρωί να υπάρχει η τουαλέτα με όλες τις ανέσεις της. Με τους ακριβούς καθρέπτες, με τις βρύσες και την θαλπωρή του χώρου. Πάνω στο δέντρο κρέμαγαν ένα μικρό βαρέλι που με μαεστρία είχαν φτιάξει. Εκεί το γέμιζαν από νερό και κάτω είχαν μια μικρή βρύση. Έτσι λοιπόν είχαν το νεράκι τους για να πλύνουν το πρόσωπο τους. Μια καταπληκτική πατέντα.

Όταν ο άνθρωπος ζούσε μια απλή και λιτή ζωή. Πηγή φωτογραφίας: facebook.com