ARC μαθητή: Πως το βρίσκω;

Σχολεία στην Εύβοια

Μπορεί να σας ζητήσουν το arc μαθητή και να μην ξέρετε τι να κάνετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τι είναι το arc μαθητή και πως τον βρίσκουμε.

Το arc είναι ένας αριθμός μητρώου που έχει ο κάθε μαθητής από το σχολείο του. Δεν είναι ίδιος για όλους αλλά διαφέρει.

Με άλλα λόγια το arc είναι ο αριθμός μητρώου μαθητή. Μπορεί να σας τον ζητήσουν σε κάποια δικαιολογητικά, οπότε θα ξέρετε περί τίνος πρόκειται.

ADVERTISING

Που αναγράφεται το arc και πως τον βρίσκουμε; Που υπάρχει ο αριθμός μητρώου μαθητή και πως θα το βρούμε;

Ο αριθμός μητρώου μαθητή που θα ζητηθεί να συμπληρώσετε σε ένα από τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης αναγράφεται στον έλεγχο προόδου 4μηνου του κάθε μαθητή και είναι προσωπικός.

Επίσης, τον αριθμό μητρώου μαθητή μπορείτε να τον πληροφορηθείτε από το σχολείο φοίτησης του παιδιού σας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από φέτος, μέσω του www.gov.gr με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet, μπορείτε να βρίσκετε και να εκτυπώνετε “Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας σε σχολείο”, στην οποία φαίνεται ο αριθμός μητρώου των παιδιών σας.

ADVERTISING

Αν υπάρχει πρόβλημα κατά την αίτηση με τα στοιχεία που καταχωρούνται, τότε υπάρχει και το myschool. Έτσι, στην περίπτωση που δεν ταυτοποιείται ο υποψήφιος μαθητής ενώ είστε σίγουροι ότι τα προσωπικά στοιχεία και ο Αριθμός Μητρώου που καταχωρείται είναι σωστά, τότε επιβεβαιώστε ότι έχετε συμπληρώσει σωστά όλα τα πεδία για την ταυτοποίηση του μαθητή.

Θα πρέπει τα στοιχεία που δηλώνετε στην αίτησή σας (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, μητρώνυμο, Αριθμός Μητρώου, τάξη φοίτησης και σχολείο φοίτησης) να είναι σωστά καταχωρημένα από τον Διευθυντή ή τη Διευθύντρια του σχολείου φοίτησης του μαθητή στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αυτό είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση.

Έτσι, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο σχολείο που φοιτά το παιδί σας, για να γίνει έλεγχος αν κάποιο από τα στοιχεία αυτά χρειάζεται ενημέρωση ή διόρθωση από τον Διευθυντή του σχολείου. Στη συνέχεια, προχωρείτε κανονικά στη συμπλήρωση της αίτησης, καθώς το σύστημα θα ταυτοποιεί πλέον τον μαθητή ή την μαθήτρια.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Πάγωσε με το πλάσμα που είδε κοντά στην βάρκα του

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.