Αλλάζω συσκευή: Πότε εγκρίνεται η αίτηση;

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Όλα θα γίνονταν μέσω του taxisnet

Παράταση λίγων ημερών δόθηκε για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τα νοικοκυριά που ήθελαν να αλλάξουν ψυγεία, καταψύκτες ή κλιματιστικά.

Έτσι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών είχαν προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Αμέσως μετά τις αιτήσεις έρχεται η έγκριση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Για κάθε ΑΦΜ η διαδικασία είναι διαφορετική. Σε άλλα ΑΦΜ η έγκριση μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα και σε άλλα περισσότερο.

Σημειώνεται ότι μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις ακόμα ημέρες, υπήρχε η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Στο διάστημα αυτό δεν δόθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης.

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση

Αλλάζω συσκευή προθεσμία και πληρωμή
Αλλάζω συσκευή προθεσμία και πληρωμή (pixabay.com)

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν επιδοτήσεις για έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος, τα ποσοστά επιδότησης για ηλεκτρικές συσκευές θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτούνταν κανένα δικαιολογητικό και μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Όλα τα στοιχεία αντλούνταν και διασταυρώνονταν αυτόματα από άλλους φορείς. (ΑΑΔΕ & ΔΕΔΔΗΕ)

Απαιτούνταν μόνο οι κωδικοί taxisnet και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας που δηλώθηκε στην αίτηση.

Κάθε πολίτης μπορούσε να υποβάλει μόνο μια αίτηση για κάθε κατοικία. Για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια με δύο συζύγους και δύο τέκνα: μπορούσε να υποβάλλει έως δύο χωριστές αιτήσεις οι δύο σύζυγοι για διαφορετική κατοικία ο καθένας (κύρια και δευτερεύουσα).

Τα voucher για την αγορά των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι έτοιμα προς τα τέλη Ιουλίου. Οι αιτήσεις ήταν σε εξέλιξη στο allazosyskevi.gov.gr από την Τρίτη 21 Ιουνίου και έληξαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Το voucher για αγορά λήγει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
και η προθεσμία για παράδοση των παλαιών συσκευών είναι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Βάσει με τις παραπάνω ημερομηνίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την 8η Ιουλίου, θα πρέπει να αρχίσουν τα στέλνονται τα SMS. Υπενθυμίζεται πως οι επιταγές θα εμφανιστούν στον λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, ενώ θα αποσταλούν και με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει.