Παραλίες άγιος Μερκούριος και Μουρτερή: Για πολλές βουτιές

Ο παράδεισoς είναι μόνο 1 ώρα και 30 λεπτά από τη Χαλκίδα.Είσαι στο γραφείο και θέλεις να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας;

Η λύση απλή και εύκολη. Φεύγεις το μεσημέρι μετά την δουλειά, που ο ενθουσιασμός, πριν φας ακόμα το μεσημεριανό, υπερτερεί της κούρασης.

Φορτώνεις με τα ελάχιστα αλλά απαραίτητα το αυτοκίνητο, παίρνεις την παρέα σου και ακολουθείς τον δρόμο για Κύμη. Περνάς το Αυλωνάρι και στο τέλος σε περιμένει η τεράστια αμμουδερή παραλία της Μουρτερής με τον μεγάλο βράχο σήμα κατατεθέν.

Η Μουρτερή είναι τόσο μεγάλη που θα βρεις την ησυχία σου ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο. Με θέα το μπλε του Αιγαίου και ενίοτε αεράκι, αφού βλέπει το πέλαγος ανοιχτό, είναι το ιδανικό μέρος για να νιώσεις τις τρεις μέρες σαν πέντε.

Πολύ κοντά στην Κύμη, η Μουρτερή είναι γι’ αυτούς που αγαπούν τις τεράστιες παραλίες, που θυμίζουν εξωτερικό. Φτάνει τα 4 χιλιόμετρα μήκος με άμμο και βότσαλα και αν σας αρέσουν τα κύματα και τα θαλάσσια σπορ, θα τη λατρέψετε.

Μουρτερή και Άγιος Μερκούριος είναι δύο παραλίες που βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Η παραλία του Αγίου Μερκουρίου βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια κάτω από το χωριό της Οκτωνιάς και ο βράχος στο ένα άκρο της με την όψη κεφαλιού που κοιτάζει την θάλασσα της δίνει το προσωνύμιο «Κεφάλα» με το οποίο είναι γνωστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αίτηση για επιταγή ακρίβειας 2022: Πότε ξεκινά;

Προκήρυξη 7κ 2022: Ποιες οι θέσεις και πότε ξεκινά η αίτηση;

Μετεγγραφές φοιτητών 2022: Πότε αρχίζουν;

North Evia Samos Pass: Πότε θα κάνετε αίτηση

Είναι οριστικό: Πότε θα πληρωθεί η επιταγή ακρίβειας 2022

Εύβοια: Αν δείτε αυτό το μήνυμα στον υπολογιστή σας, μην το πιστέψετε

Δείτε τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν αυτοκίνητα και στην Εύβοια

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις