Η ημέρα που έφερε μεγάλη θλίψη σε όλη την Εύβοια

Δίχως τέλος ήταν η τραγωδία στην Εύβοια μετά τις φονικές πλημμύρες

Δίχως τέλος ήταν η τραγωδία στην Εύβοια μετά τις φονικές πλημμύρες, καθώς αυξήθηκε δραματικά η λίστα των νεκρών, οι οποίοι έφτασαν στους επτά. Μία από τις πιο φονικές κακοκαιρίες στον νομό μας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στις 9 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 658 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν αντλήσεις υδάτων.

Τα περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εντοπίζονταν στις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά, Μπούρτζι Βασιλικού και Λευκαντί.

Η καταστροφή οφείλονταν στην υπερχείλιση των χειμάρρων που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η παραλιακή ζώνη των Πολιτικών γέμισε νερά και λάσπες θέτοντας σε κίνδυνο και αρκετούς αυτοσχέδιους καταυλισμούς με τροχόσπιτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετοί κάτοικοι ανέβηκαν σε ταράτσες για να προστατευτούν από τα ορμητικά νερά, ενώ κάποιοι σκαρφάλωναν ακόμη και σε πλατάνια στις πλατείες για να σωθούν.

«Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει από εδώ. Κοιτάξτε τι γίνεται. Καταστραφήκαμε. Γη και θάλασσα έγιναν ένα. Δεν ξέρουμε πού να πάμε. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Πόσο θα αντέξουν τα σπίτια μας; Ισοπεδώθηκαν όλα» ακούγονταν να λέει γυναίκα.

Είχε πλημμυρίσει ο Λήλας Ποταμός. Όλοι ήταν στις ταράτσες για να σωθούν. Το νερό στα περισσότερα σπίτια ξεπερνούσε το ύψος του γονάτου.

Όλοι ήταν εγκλωβισμένοι, δεν μπορούσε κανένας να βγει. Όλα έγιναν μετά τις 3 τα ξημερώματα και ήταν η ημέρα που έφερε θλίψη στην Εύβοια.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Μια εικόνα που τρομάζει και δείχνει μεγάλο ηρωισμό!

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους με αυτό που είδαν στον δρόμο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.