6 τρόποι για να γλιτώσετε χρήματα επισκευής

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στα αυτοκίνητα για να μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας σε σχέση με τη συντήρηση και την επισκευή του. Δείτε εύκολους και απλούς τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα:

  1. Φροντίστε την εξωτερική του εμφάνιση

Βρείτε τις κατάλληλες αλοιφές γρατζουνιών για να διορθώνετε μικρές και μεγάλες γρατζουνιές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του. Δείτε το ταμπλό, τις ζάντες, τα καθίσματα αλλά και το βερνίκι στο εξωτερικό, να λάμπουν ξανά και να δείχνουν σαν καινούρια με κορυφαίας ποιότητας αλοιφές. Μαζί με τις αλοιφές, υπάρχουν και οι μαρκαδόροι επιδιόρθωσης σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζουν απόλυτα με κάθε αυτοκίνητο.

  1. Διαβάστε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή

Εκεί θα βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για πιθανές δυσλειτουργίες αλλά και πότε συστήνεται να γίνεται ο έλεγχος και το σέρβις του αυτοκινήτου σας. Αν δώσετε προσοχή έστω και τα βασικά, τότε δεν θα κάνετε άσκοπες επισκέψεις στο συνεργείο.

  1. Βρείτε ένα αξιόπιστο μηχανικό αυτοκινήτων

Ρωτήστε φίλους και γνωστούς να σας προτείνουν ένα καλό συνεργείο, ηλεκτρολογείο, φανοποιείο. Για περισσότερη ευκολία, συνήθως επιλέγετε το πιο κοντινό. Όμως πρέπει να προτιμήσετε ένα μηχανικό που είναι έμπειρος, έχει λογικές τιμές και αφήνει ευχαριστημένους τους πελάτες του. Επίσης κάντε έρευνα αγοράς ως προς τις τιμές. Ρωτήστε φίλους και συναδέλφους πόσο κοστίζει τυπικά μια αλλαγή φίλτρων, τα νέα λάστιχα, και άλλες εργασίες που συνήθως έχουν φιξ τιμές. Bonus tip: Τα συνεργεία που είναι πεντακάθαρα, χωρίς λεκέδες και βρώμικα πανιά, είναι συνήθως καλύτερα από τα υπόλοιπα.

  1. Κάντε προληπτική συντήρηση

Πριν επιλέξετε ένα συνεργείο για το ετήσιο σέρβις του αυτοκινήτου σας, κάντε μια πρώτη επίσκεψη για κάτι απλό όπως την αλλαγή λαδιών. Εκεί θα δείτε την τιμολόγηση, την ευγένεια και την αποτελεσματικότητα και θα κρίνετε αν θα συνεργαστείτε ξανά μαζί του. Αν ενώ εσείς πήγατε μόνο για λάδια, εκείνοι σας έβγαλαν και άλλες επισκευές, ζητήστε να μάθετε την ακριβή τιμή για κάθε βλάβη ξεχωριστά και κάντε έναν έλεγχο με έναν γνωστό σας για να δείτε αν οι τιμές είναι καλές. Μόνο αν σας ικανοποιούν οι τιμές προχωρήστε, αλλιώς ψάξτε αλλού. Στην περίπτωση που θέλετε να προχωρήσετε με αυτόν το μηχανικό, να ξέρετε ότι γενικά είναι καλό να ομαδοποιούνται οι εργασίες στο αυτοκίνητο για να μην πληρώνετε επιπλέον χρήματα για τα εργατικά.

  1. Μην αγνοείτε τις φωτεινές ενδείξεις

Αν δείτε ένα λαμπάκι να ανάβει στο αυτοκίνητό σας, τις περισσότερες φορές, κάτι δεν πάει καλά. Κάποιες φορές, είναι υποχρεωτικό να ακινητοποιήσετε εντελώς το όχημά σας για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα. Πηγαίντε για έλεγχο έγκαιρα ή καλέστε την οδική βοήθεια αν είναι απαραίτητο. Για μικρότερες βλάβες όπου μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί και πάλι προβείτε σε κάποιο συνεργείο για να δείτε τους λόγους που ανάβει η ένδειξη.

  1. Αλλαγές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Το υγρό στους υαλοκαθαριστήρες και η αλλαγή στα λάστιχα είναι εργασίες που γίνονται εύκολα, χωρίς κίνδυνο. Ρωτήστε το μηχανικό σας για άλλες τέτοιες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.