Χαλκίδα: Δείτε τι θα φτιάξουν κοντά στο νεκροταφείο

Καλά τα νέα για τη Χαλκίδα μιας και θα δημιουργηθεί ένας χώρος όπου κάνει πράσινη την πόλη στο μέλλον.

Μετά τα 200 νέα ηλεκτρικά ποδήλατα που έρχονται, άλλο ένα βήμα γίνεται για την εξοικονόμηση ενέργειας. Εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν και οι Χαλκιδέοι και ότι δεν θέλουν στο σπίτι και είναι ανακυκλώσιμο, μπορούν να το αφήνουν εκεί.

Το ήξερες ότι με την ανακύκλωση 3 σελίδων χαρτιού την ημέρα, μπορείς να σώσεις τη ζωή 17 δένδρων; Ήξερες ότι με την ανακύκλωση 1.000 κιλών πλαστικού, συμβάλλεις στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, αφού δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 732 κιλά αερίων που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού!

Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι περισσότερα από τα προφανή, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Συμβάλλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων που πρέπει να συλλεχθούν από τους Δήμους και να μεταφερθούν σε ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής και στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, παρέχει και οικονομικά οφέλη στην κοινωνία που σε μεγάλο μέρος τα εισάγει.

Έτσι πράσινο σημείο αποκτά ο Δήμος Χαλκιδέων, και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση. Θα φτιαχτεί ένας οργανωμένος χώρος, κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου, όπου οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν ανακυκλώσιμα υλικά, βρώσιμα έλαια και λίπη, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, απόβλητα κήπων και πάρκων, ογκώδη απόβλητα, καθώς και μικρές ποσότητες αποβλήτων από επισκευές και συντηρήσεις οικιών.

Στο χώρο θα τοποθετηθεί περίφραξη και πύλη εισόδου, δίπλα στην πύλη θα τοποθετηθεί πινακίδα, στην οποία θα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση, ενώ θα δημιουργηθούν και κατάλληλοι χώροι πρασίνου, που θα αναβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή.

Καλά τα νέα για τη Χαλκίδα μιας και θα δημιουργηθεί ένας χώρος όπου κάνει πράσινη την πόλη στο μέλλον.
πράσινο σημείο αποκτά ο Δήμος Χαλκιδέων, και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση. Θα φτιαχτεί ένας οργανωμένος χώρος, κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου, όπου οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν ανακυκλώσιμα υλικά, βρώσιμα έλαια και λίπη, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, απόβλητα κήπων και πάρκων, ογκώδη απόβλητα, καθώς και μικρές ποσότητες αποβλήτων από επισκευές και συντηρήσεις οικιών.

Βασικός σκοπός του Πράσινου Σημείου είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και αποβλήτων, με στόχο: την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων, τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών και τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή.