Εύβοια: Αυτό που θα φέρουν στην παραλία της Χαλκίδας, θα αρέσει σε πολλούς!

Είναι κάτι που ακούγεται εδώ και μήνες αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί

παραλία Χαλκίδας, Εύβοια
Εύβοια: Αυτό που θα φέρουν στην παραλία της Χαλκίδας, θα αρέσει σε πολλούς

Είναι κάτι που πραγματικά θα χαροποιήσει αρκετό κόσμο στη Χαλκίδα και αυτό που φέρνουν, σίγουρα θα αρέσει σε πολλούς.

Είναι μια κίνηση που συχνά υιοθετείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Είναι ένα απλό, αξιόπιστο, οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον μέσο μεταφοράς το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και αναψυχής.

Το πότε θα έρθουν ή αν θα υπάρχει κάποιο αντίτιμο για την χρήση τους, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Είναι όμως μια κίνηση που σίγουρα πολλοί θα επικροτήσουν μιας και οι σύγχρονες πόλεις το εφαρμόζουν ήδη.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια σημεία θα βρίσκεται τα ποδήλατα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν στην παραλία.

Η χρήση του, καθιστά τους πολίτες περισσότερο κοινωνικούς και προσφέρει σημαντικά καλύτερη αίσθηση του περιβάλλοντος.

Επίσης αποτελεί σύμβολο βιώσιμου τρόπου μετακίνησης, ένα σύμβολο υπέρ της λιγότερης κατανάλωσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει μόνο θετική επίδραση στο κλίμα.

Αυτό που θα γίνει στην παραλία της Χαλκίδας θα αρέσει σε πολλούς

55 ηλεκτρικά ποδήλατα προμηθεύεται ο Δήμος Χαλκιδέων. Με τη συγκεκριμένη προμήθεια, ο Δήμος Χαλκιδέων αποκτά 55 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης με έξυπνη κλειδαριά, 62 θέσεις κλειδώματος και αυτόματης φόρτισης ποδηλάτου, όσο είναι κλειδωμένο το ποδήλατο, 5 σταθμούς φόρτισης, και 3 τερματικούς σταθμούς μίσθωσης.

Παράλληλα θα υπάρξει και λογισμικό διαχείρισης συστήματος, εφαρμογή για κινητά (iOS και Android), για μίσθωση ποδηλάτων και εξοπλισμό έκδοσης προσωποποιημένων έξυπνων καρτών συνδρομητών.

Το αυτοματοποιημένο ολοκληρωμένο σύστημα των ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση, χωρίς την παρουσία προσωπικού και θα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες, να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το, σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία στη Χαλκίδα.

Με τον τρόπο αυτό όλοι θα έχουν οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα, μειώνοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, περιορίζοντας το κυκλοφοριακό φόρτο, με φιλικό, για το περιβάλλον τρόπο.

Έτσι έρχονται ποδήλατα, με σκοπό τη βελτίωση των μετακινήσεων και την ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και προβλέπει.

Θα δημιουργηθούν κοινόχρηστες θέσεις κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο. Τα πάρκινγκ για τα ποδήλατα θα είναι σε πολυσύχναστα μέρη της Χαλκίδας.

Τα οφέλη της ποδηλασίας έστω και αν είναι ηλεκτρικά, είναι πολλαπλά με σημαντικότερο τη γυμναστική, που κάνει κανείς και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να είναι αθλητικός τύπος. Ακόμη και μια βόλτα με το ποδήλατο μπορεί να έχει οφέλη στην υγεία μας.

παραλία Χαλκίδας, Εύβοια
Εύβοια: Αυτό που θα φέρουν στην παραλία της Χαλκίδας, θα αρέσει σε πολλούς

Ο περιβαλλοντικός παράγοντας είναι επίσης πολύ σημαντικός. Η χρησιμοποίηση του ποδηλάτου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δεν δημιουργεί θόρυβο και αυξάνει την ασφάλεια μας.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Στη Χαλκίδα όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα, τα οποία είτε κινούνται είτε είναι παρκαρισμένα, στους δρόμους εμποδίζοντας την κίνηση πεζών και ποδηλάτων. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα είναι μια αρχή για την πράσινη πόλη.

Βέβαια παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν και ποδηλατόδρομοι. Θα πρέπει να επενδύσει πολλά στους ποδηλατόδρομους. Το δίκτυό τους να αναπτυχθεί ταχύτατα, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι για μηχανοκίνητα οχήματα να μετατραπούν σε χρόνο dt σε ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.