Αυτό το δώρο σίγουρα το ζητά και η Χαλκίδα

Είναι μια κίνηση φιλική στο περιβάλλον και αν έρθει και στη Χαλκίδα θα είναι ένα καλό νέο

Μια κίνηση πολύ φιλική για το περιβάλλον μιας και βάζει ένα λιθαράκι στην πράσινη πόλη. Και μια πράσινη πόλη εκτός από ηλεκτρικά ποδήλατα, χρειάζεται και ηλεκτρική αντίληψη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό περιβαλλοντικού και κοινωνικού αντίκτυπου. Εχουμε τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων του θερμοκηπίου (CO2), τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας και τέλος τον θόρυβο.

Τα χαμηλά επίπεδα θορύβου δεν προσφέρουν μόνο στον επιβάτη μια καλύτερη εμπειρία, αλλά έχουν θετικές επιπτώσεις και στην υγεία σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επίσης, τα πλήρως ηλεκτροκινούμενα οχήματα δεν έχουν εξατμίσεις. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αυστηροποίηση των προδιαγραφών των κινητήρων Euro 6 (diesel) έχει διασφαλίσει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Πρόκειται για ηλεκτρικά λεωφορεία που χρησιμοποιούν συνεχώς ηλεκτρισμό οπότε τα οφέλη τους είναι μεγαλύτερα.

Θα μπουν στην πρίζα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Είναι μια κίνηση που θα εφαρμοστεί στην Στερεά Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Λιβαδειά και χρηματοδότησε με 500.000 ευρώ τον Δήμο Λεβαδέων για την προμήθεια και λειτουργία ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων σύγχρονου τύπου, η περιφέρεια.

Είναι μια παρέμβαση φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και προς τον κάτοικο ή τον επισκέπτη της Λιβαδειάς.

Για τη Χαλκίδα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα αλλά τα λόγια του περιφερειάρχη αφήνουν μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αφήσουν χωρίς ηλεκτρικά λεωφορεία και την μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας που το έχει μεγάλη ανάγκη.